Френски депутат: Необходимо е Зеленски да бъде укротен, а санкциите да бъдат премахнати

Френски депутат: Необходимо е Зеленски да бъде укротен, а санкциите да бъдат премахнати
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.12.2022
  • Сподели:

Париж трябва незабавно да спре доставките на оръжие за режима в Киев и да заеме позицията на арбитър в уреждането на конфликта в Украйна, като укроти Зеленски. Това мнение изрази френският депутат и лидер на дясната голистка партия „Изправи се, Франция“ Никола Дюпон-Енян в неделя по радиостанция Европа 1, съобщава „ Российская газета “ .

 

 

Голистка Франция трябва да се дистанцира и да заеме позицията на арбитър, защото сега целта на Зеленски вече не е да защитава Украйна, а да пожертва своя народ, превръщайки се в инструмент за унищожението на Русия. Това е сериозна грешка", каза той.

По думите на политика, ситуацията около украинския конфликт е "извън контрол" и "вкарва Европа в икономическо и социално самоубийство". Дюпон-Еньян смята, че боевете в Украйна са от полза за САЩ и Китай, тъй като Москва се приближава до Пекин, а Европа изпада в икономическа и социална криза.

Дюпон-Еньян е убеден, че Франция трябва да се "дистанцира" и да играе ключова роля в мирното уреждане на конфликта чрез преговори.

 

 

Настъпи моментът да постигнем мир, да постигнем компромис между двете страни, да успокоим Зеленски. Необходимо е напълно да се премахнат икономическите санкции, да се спрат доставките на оръжия в замяна на прекратяване на огъня и да се седне на масата за преговори“, каза той. „Трябва да спрем това клане, защото украинците плащат най-високата цена“, каза политикът.

Освен това френският депутат подчерта вредността от ескалацията на конфликта за ЕС. Дюпон-Еньян смята, че американският политически елит, който се „облагодетелства“ от изпадането на Европа в криза, умишлено забавя преговорния процес и провокира продължаването на въоръжените сблъсъци. Така САЩ "вкарват" Европа в "икономическо и социално самоубийство", констатира депутатът.

Русия е велика сила и няма да отиде никъде. Трябва да се убеди Русия, но и Зеленски. Трябва да защитим интересите на Франция. А Франция не се интересува от енергийна, социална и икономическа криза поради напускането на най-добрите ни предприятия в САЩ и Китай. И точно това се случва“, заключи Енян.

Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа