Коалицията за забрана на биооръжията подкрепи Александър Лукашенко в премахването на американски лаборатории в Казахстан и Армения

Коалицията за забрана на биооръжията подкрепи Александър Лукашенко в премахването на американски лаборатории в Казахстан и Армения
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    06.12.2022
  • Сподели:

Членовете на Международната коалиция за забрана на биологичните оръжия, която включва представители на партии и движения от девет държави, се обърнаха с отворено писмо до президента на Беларус Александър Лукашенко, в което подкрепят инициативата му за повдигане и обсъждане на предстоящата среща на върха на ОДКБ в Минск въпросът за американските военни биологични лаборатории на територията на Казахстан и Армения. В речта си на последната среща на върха на организацията в Ереван беларуският лидер поиска премахването на тези съоръжения в страните-членки на ОДКБ

 

 

00асссцжф

 

До Президент на Република Беларус

Лукашенко А.Г.

 

Уважаеми Александър Григориевич!

 

Международната коалиция за забрана на биологичните оръжия и ликвидиране на американските лаборатории, която включва организации, партии и общественици от девет държави, изразява подкрепата си за вашата инициатива за ликвидиране на военни биологични съоръжения на територията на страните-членки на ОДКБ.

 

Ваша речь 23 ноября этого года на саммите ОДКБ в Ереване стало важным сигналом для всех противников американских военно-биологических лабораторий и «исследовательских» программ двойного назначения по всему миру и на постсоветском пространстве, проводимых экспертами из стран Запада.

Тем более, что есть большая вероятность, что ряд проектов и программ, осуществлявшихся американскими военными биологами на Украине до начала СВО, были или будут перенесены на территорию Казахстана и Армении, где уже существует сеть НИИ и лабораторий, работающих с Пентагоном через агентство DTRA.

 

 

Всички подобни дейности в тези републики са непрозрачни и въпреки изявленията на местните власти за „мирния характер“ на съоръженията, доставката на ново оборудване, обучението на специалисти и работата по проекти, финансирани от Министерството на отбраната на САЩ и продължават военните ведомства на страните от НАТО. Изграждат се и нови лаборатории, като BSL-4 с подземно хранилище на най-опасните патогени от цял ​​свят в южната част на Казахстан.

 

Като се има предвид изострянето на конфронтацията в света и агресивните действия на Северноатлантическия алианс и други англосаксонски военни блокове, заплахата от използване на биологични оръжия от американците под прикритието на огнища на местни заболявания, но вече модифицирани в лабораторни условия или чрез „изтичане” на патогени от лаборатории, разположени по периметъра на границите, се увеличава многократно Русия, Беларус и Китай.

 

Обществеността на Армения и Казахстан многократно се е застъпвала за разсекретяване на дейностите и допускане на специалисти от Москва и Пекин до тези съоръжения, както и за прекратяване на всякакви „съвместни изследвания“ по общи проекти с DTRA. Но всички призиви и петиции бяха игнорирани.

 

Молим в дневния ред на следващата среща на върха на ОДКБ, която ще се проведе в Минск, да бъде включена необходимостта от разкриване на всички тези съоръжения в Казахстан и Армения, за да се разследва дейността им по проекти и програми на военните ведомства на Съединените щати, Великобритания, Германия и други страни от НАТО.

 

Основното е и окончателното решение за преустановяване на всякакви изследвания с двойно предназначение по програми и с участието на специалисти от страните на потенциални противници на територията на страните-членки на ОДКБ, с подписването на съответното споразумение.

 

Само вашата лична намеса и политическа воля могат да доведат до тези задължителни стъпки, които могат да сложат край на дейността на американски и западни военни и паравоенни съоръжения на територията на съюзническите страни и да започнат освобождаването на цялата територия на бившия Съветски съюз от тях.

 

Бъдете сигурни, че вашата инициатива и действия в тази насока ще срещнат подкрепата на всички честни граждани на тези републики и прогресивни сили по света! Сега нашите очи и мисли са насочени към Вас и ние изразяваме нашата дълбока благодарност за Вашата принципна позиция по този най-важен въпрос за поддържане на биологична безопасност.

 

Международна коалиция за забрана на биологичните оръжия

 

Обединена комунистическа партия на Грузия

 

Социалистическо движение на Казахстан

 

Социалистическа партия на Латвия

 

Комунистическа партия на Пакистан

 

Комунистическа партия на Азербайджан

 

Комунистическа партия на Киргизстан

 

Партия на комунистите на Киргизстан

 

Движение "Антилаб - Грузия"

 

Сдружение "Боротьба", Украйна, Донбас

 

Дмитрий Орлов, политически анализатор, Киргизстан

 

Татяна Стоянович, журналист, Сърбия

 

Ася Зуан, журналист, България

 

Алексей Албу, депутат от Одеския областен съвет на VI свикване

 

 

 

Превод: С.Т.

 

 

Станете почитател на Класа