Global Times, Китай: Намесата на САЩ в Украйна показа необходимостта от техния разгром

Global Times, Китай: Намесата на САЩ в Украйна показа необходимостта от техния разгром
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.12.2022
  • Сподели:

САЩ не са в състояние да сдържат упадъка на собствената си хегемония, пише GT. Техните «атаки» срещу Китай са отчаян опит за запазване на световното господство. Но последните събития, включително украинският конфликт, показаха, че властта на Вашингтон е застрашена, доверието на съюзниците е разрушено.

 

 

Превод от Global Times, Китай:

 

Global Times, Китай: Намесата на САЩ в Украйна показа необходимостта от техния разгром

 

 

Америка се нарече «борец за справедливост», за да привлече подкрепата на съюзници и партньори. Но реалността многократно опровергава това название.

Все повече и повече страни започват да осъзнават, че така нареченият световен ред е изцяло резултат от глобалното господство на САЩ, което е предназначено да защити американските интереси.

По време на руско-украинския конфликт Вашингтон непрекъснато призовава ЕС да окаже натиск върху Русия, а от друга страна влиза в жестока конкуренция, за да отслаби европейската икономика. В резултат на това доверието на съюзниците и световната общност към Съединените щати продължава да пада, както и американската хегемония, маскирана като „базиран на правила международен ред“.

Ако следващото десетилетие ще бъде решаващо, то е само в едно: през този период жестоката хегемония на Америка ще бъде унищожена и в света ще се установят истинско равенство и справедливост.

В един истински международен ред Устава на ООН трябва наистина да работи, изграждайки човешка общност със споделено бъдеще, а не система, основана на властта на САЩ с дългите й ръце.

САЩ клеветят Китай, за да запазят хегемонията си, но тази схема няма да проработи.

 

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

Станете почитател на Класа