Изкопаване на собствен гроб и след това екзекуция

Изкопаване на собствен гроб и след това екзекуция
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.12.2022
  • Сподели:

Заловеният руски пленник "вагнеровец" Вячеслав Измайлов (позивна "Гойда") каза, че лично Евгений Пригожин го е вербувал. Не му обещали пари за „договора“, но му дали възможност „с кръв да изкупи вината си пред родината“.

В интервю за YouTube канала Donbas Frontliner, цитирано от УНИАН, нашественикът каза, че Пригожин го е измамил. След лек курс на обучение той веднага бил хвърлен на фронтовата линия - близо до Лисичанск. Тези, които отказали да преминат в настъпление, били разстреляни. Освен това тези наемници изкопали собствените си гробове със собствените си ръце.

„Срещу мен идваше група за евакуация, имаше двама души, които просто бяха уплашени, артилерията работеше."

Русия открито вербува пленници за войната срещу Украйна. По-рано УНИАН вече съобщи, че Пригожин, лидерът на ЧВК "Вагнер", лично пътува до колониите и "мотивира" руснаците да станат "пушечно месо".

Отношението към "зековете" не е най-доброто. Командването на Руската федерация не крие защо са им нужни. „Зековете“ умишлено се изпращат в битка без храна. Това решение се дължи на ясното осъзнаване, че затворниците не живеят дълго във войната.

Наскоро наемници екзекутираха пленник с чук - "вагнеровец", който се предал на въоръжените сили на Украйна и публично заявил, че иска да се бие на страната на Украйна.

Видеото от екзекуцията на Евгений Нужин беше публикувано от канал в Telegram, близък до ЧВК "Вагнер". Самият Пригожин заяви, че Нужин „срещнал много лоши, но справедливи хора“.

 

Станете почитател на Класа