Пушков предупреди Запада

Пушков предупреди Запада
  • Публикация: 
  • Дата:  
    12.12.2022
  • Сподели:

Руският сенатор Пушков предупреди САЩ за последствията от необмислените и агресивни стъпки

 

 

Пушков предупреди Запада

 

 

Сенатор Алексей Пушков коментира статията на The Hill, че изтичането на американско оръжие от Украйна не може да бъде спряно, отбелязвайки, че Западът няма да може да избегне последствията от своите необмислени стъпки.

Авторите на материала, политическият анализатор Джордан Коен и изследователят Джонатан Елис Алън, подчертават в статията, че оръжията, предадени от САЩ на режима в Киев, вече са започнали да се разпространяват в други страни, като същевременно проследяването и гарантирането, че в Украйна няма да може да се проследи използването на самолет или ракетна система, за да се въвлече Вашингтон в конфликт с Русия. А е напълно невъзможно да се направи същото с милиони малки оръжия и леки въоръжения, посочват авторите.

„Последиците от агресивните и необмислени действия на Съединените щати и техните съюзници за самите тях продължават с десетилетия: от терористични атаки на ИД (забранена в Руската федерация) и нейните привърженици срещу европейците до масови вълни от бежанци от Либия, Ирак, Сирия, Афганистан“, написа Пушков в канала си в Telegram.

Според него понастоящем към това се добавя и силен „срив“ в енергетиката.

«Засега Западът успя, макар и не да неутрализира, а частично да амортизира тези процеси. Но потенциалът за амортизация не е безкраен», подчерта сенаторът.

По-рано Русия изпрати нота до страните от НАТО заради доставките на оръжия за Украйна. Външният министър на Русия Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжие за Украйна, ще стане легитимна цел за Русия. Руското външно министерство заяви, че страните от НАТО си «играят с огъня», като доставят оръжие на Украйна. Говорителят на президента на Русия Дмитрий Песков отбеляза, че натъпкването на Украйна с оръжие от Запада не допринася за успеха на руско-украинските преговори и ще има негативен ефект.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа