Приятелка на Джорджия Мелони е сред убитите при стрелба в Рим

Приятелка на Джорджия Мелони е сред убитите при стрелба в Рим
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    13.12.2022
  • Сподели:

Мъж, който откри огън срещу събрание на жители на жилищен блок в кафене в северен Рим, уби трима души, включително приятелка на италианския премиер Джорджия Мелони.
Заподозреният, 57-годишен, е бил в поредица от спорове с асоциацията на жителите, каза свидетел пред италианския Rai News.
„Той влезе в стаята, затвори вратата и извика „Ще ви убия всички" и след това започна да стреля", цитира италианската информационна агенция Ansa друг свидетел. Жителите успели да го овладеят и обезвредят преди пристигането на полицията.
Други трима души са ранени при стрелбата, като поне един от тях е с тежки наранявания.
Часове след стрелбата Мелони публикува в Instagram скорошна снимка, на която е заедно с Николета Голисано, една от жертвите, нейна приятелка.
„Не е редно да умреш по този начин", пише Мелони за жената, която има съпруг и 10-годишно дете. „Николета беше щастлива и красива в червената рокля, която купи за 50-ия си рожден ден преди няколко седмици. За мен тя винаги ще остане красива и щастлива така."
Полицията не е коментирала мотивите за стрелбата и публикацията на Мелони не предполага, че е политическа.
Премиерът каза, че стрелбището, от което заподозреният е взел пистолета, използван при нападението, е затворено и е поставено под разследване от властите.
Кметът на Рим Роберто Гуалтиери свика спешна среща за сигурността след това, което той нарече „тежък епизод на насилие, който удари нашия град".

Станете почитател на Класа