Байдън проведе телефонен разговор със Зеленски

Байдън проведе телефонен разговор със Зеленски
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    13.12.2022
  • Сподели:

Президентът на САЩ Джо Байдън проведе телефонен разговор с украинския президент Владимир Зеленски късно в неделя, за да обсъди американската подкрепа за Украйна, се казва в изявление на Белия дом.
„Президентът Байдън, разговаря днес с президента на Украйна Владимир Зеленски, за да подчертае продължаващата подкрепа на САЩ за отбраната на Украйна", се казва в изявлението.
„Президентът Байдън приветства заявената откритост на президента Зеленски към справедлив мир, основан на фундаментални принципи, залегнали в Хартата на ООН", заявиха от Белия дом. „Байдън потвърди ангажимента на САЩ да продължат да предоставят на Украйна сигурност, икономическа и хуманитарна помощ".
„Президентът Байдън подчерта че САЩ приоритизират усилията за укрепване на противовъздушната отбрана на Украйна чрез нашата помощ за сигурност, включително обявяваните на 9 декември 275 милиона долара в допълнителни боеприпаси и оборудване, което включва системи за противодействие на руската употреба на безпилотни летателни апарати", според изявлението.
„Президентът Байдън също подчерта съобщението от 29 ноември за 53 милиона долара за подкрепа на енергийната инфраструктура за укрепване на стабилността на енергийната мрежа на Украйна".

Станете почитател на Класа