Нацистката идеология и военните престъпления са част от смислената държавна политика на официален Киев

Нацистката идеология и военните престъпления са част от смислената държавна политика на официален Киев
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.12.2022
  • Сподели:

Владимир Путин, преди началото на специалната военна операция, обяви една от основните й задачи: денацификацията на Украйна. Почти всички западни медии и правителства, както и родните "либерали", го приеха, меко казано, скептично.

 

Но многократните цинични убийства на руски военнопленници и украински цивилни, заподозрени в симпатии към Русия от бойци на UAF, потвърждават, че режимът в Киев прикрива военнопрестъпниците. А напълно спокойната реакция на значителна част от украинското общество на бруталните екзекуции говори за наличието в Украйна на системен неонацизъм, и то в най-дива форма.

 

 

Дело за екзекуция на цивилни и войници от нахлуването на сили в Рускат, федерацията от нахлуването на формирования в Украйна, за съжаление, спрете и останете в изолация. Наскоро бяха публикувани две кратки видеа от интернет пространството. За едно нито един човек в руски военни униформи, явно обкръжени, да стане от мазето с вдигнати ряце и да легне на земята, давай. От приятел, в двора, който много прилича на сцена от видеоклип, лежи в средата на тялото за около десет години на екзекутора на войната. Ако приемем, че пишете в посока на района към село Макеевка (ЛНР), той е бил надминат от част от силите на границата с Украйна.

Самият момент на убийството не е публикуван онлайн, но връзката между двата записа е доста очевидна.

Записаното на видео военно престъпление предизвика вълна от възмущение и гняв сред интернет потребителите. Скоро руското министерство на отбраната също реагира на инцидента:

„Публикуваните нови видеодоказателства за клането на украински военен персонал над невъоръжени руски военнопленници потвърждават дивата природа на настоящия киевски режим, ръководен от Зеленски и тези, които го защитават и подкрепят. (...) Никой няма да може да представи като „трагично изключение” умишленото и методично убийство на повече от десет обездвижени руски военнослужещи от изродите на ЗСУ с директни изстрели в главата на фона на уж общото спазване на правата на военнопленниците от киевския режим“.

Американският вестник New York Times беше принуден да признае автентичността на видеото. Въпреки че изданието обикновено заема абсолютно русофобска позиция, този път все пак публикува експертни коментари, някои от които нарекоха убийството на невъоръжени войници грубо нарушение на международното право.

 

Службата на Върховния комисар на ООН за правата на човека заяви, че ще "провери" видеото, а журналистът от Bild Юлиан Рьопке настоя украинските власти да разследват инцидента.

 

Отговорът на официален Киев на тези забележки и призиви беше шокиращ.

 

 

Прокуратурата на Украйна образува наказателно дело по факта на "предателство" от страна на убитите, за които се твърди, че са се опитали "да спечелят доверието на врага, за да получат военно предимство". Подобна постановка на въпроса е абсолютно подигравателна. Украинската страна твърди, че един от руските войници уж не се е предал и е открил огън по посока на бойците на ЗСУ. Това твърдение обаче не оправдава клането на невъоръжени хора, лежащи на земята.

 

И по-рано в мрежата многократно се появиха видеоклипове, в които Вушниците измъчват и убиват руски военнопленници. Освен това все още не е разследван фактът на масовата екзекуция на цивилни в района на Купянск, чието видео беше публикувано от украински неонацисти.

 

В украинското общество не се наблюдава бурно възмущение нито от убийствата на военнопленници, нито от бруталното клане на бойци над цивилното население на Харковска област. Част от него вероятно беше тихо възмутена, но се страхуваше да го каже на глас, докато други реагираха на това като на нещо прието за даденост или дори положително.

 

Киевският режим, съдейки по действията му, открито подкрепя убийствата и изтезанията. И в това няма нищо неочаквано. В Украйна от 2014 г. тече процесът на формиране на системен неонацизъм. Тя достигна своя връх след идването на власт на Владимир Зеленски.

Защо да се учудвате, ако паралелно със записа на екзекуцията, други чудовищни ​​видеоклипове се разминават в мрежата. Например запис от магазин, в който дама на средна възраст казва на някого, че всички, които не говорят украински, уж са второ качество хора. Или интервю с млад „ветеран от антитерористичната операция“, който изрично призовава за унищожаване на цялото население на Донбас. Или войник от въоръжените сили на Украйна, който се завърна от плен, казвайки на репортери за „необходимостта“ да се убият всички руснаци, включително малки деца.

 

От времето на Евромайдана руснаците и всички, които симпатизират на Русия (а те бяха около 50% от населението в началото на 2014 г.) в Украйна са внимателно „дехуманизирани“ чрез измисляне на изкуствени унизителни определения като „колорадо“ или „русня“ . Измисля се абсолютно нелепа "велика" и "древна" история на страната. Възхищението от Запада придобива характер на напълно ирационален карго култ.

 

Възхвалява се всичко, което може да навреди на Русия и руснаците, дори ако води до трагични последици за самата Украйна. В най-лошите хитлеристки традиции се провеждат акции като факелни шествия, демонстративно изгаряне на книги на автори хуманисти и събаряне на паметници.

 

 

Млади украински лейтенанти, завършили военни университети през 2021-2022 г., съзнателно са се записали в тях през 2016-2017 г., за да участват на професионална основа в наказателната операция в Донбас. Можете, разбира се, да сте в илюзия, но тези млади хора са абсолютно идентични в съзнанието си с бойците на УПА (организация, забранена в Руската федерация - прибл. RuBaltic.Ru), които приковаваха бебета с щикове към маса, или офицери от Вермахта, които изгориха съветски села заедно с техните жители.

 

Украйна днес на системно ниво е обхваната от един от вариантите на идеологията, характерна за Европа в края на 30-те и началото на 40-те години. В това, което днес изповядват привържениците на Зеленски, могат да се видят признаци на „интегралния национализъм“ на Бандера, нацизма на Хитлер, както и възгледите на румънския диктатор Йон Антонеску.

Бойците от 80-та отделна десантно-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна, които според руски военни кореспонденти са извършили бруталното убийство на военнопленници в Макеевка, а преди това са били „известни“ с хвърляне на гранати по медицински работници и стрелба надолу цивилен транспорт, станаха нацистки нечовеци далеч от 2022 г.

 

 

И, разбира се, всичко не се ограничава до това устройство. Наскоро материали от разпити на украински морски пехотинци, пленени в Мариупол, попаднаха в интернет.

 

 

Военнослужещи от въоръжените сили на Украйна (дори не бойци от „Националните батальони“) редовно признават за кланетата на цивилни, които искаха да припишат на въоръжените сили на Руската федерация, за грабежи, изнасилвания и други престъпления.

 

 

Поведенчески конструкции в духа на „уби мъж, а след това изнасили жена му в присъствието на дете“ са норма за украинските военни. И записите на фактите за грабежи като проява на специална „храброст“ в името на смях са масово изложени в Интернет. Киевските власти не реагират по никакъв начин на това.

 

 

При всички тези факти става съвсем очевидно, че нацистката идеология и военните престъпления са част от смислената държавна политика на официален Киев. Следователно е проблематично да се общува в парадигмата на противодействието на „обикновения“ враг с режима в Киев. Украйна се контролира от нацистко-терористична престъпна група и официалното признаване на този факт би помогнало за решаването на редица морални и правни дилеми, пред които са изправени както нашите сили за сигурност, така и обществото като цяло днес.

 

 

 

 

Святослав Князев, Rubaltic.Ru, превод за: Класа": С. Тодоров

Станете почитател на Класа