Операция по денацификация на Украйна: оперативна сводка 13 декември

Операция по денацификация на Украйна: оперативна сводка 13 декември
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.12.2022
  • Сподели:

 

12:07 ФСБ задържа жител на Абакан, който се опита да се присъедини към въоръжените сили на Украйна

 

Оказа се, че за да потвърди намеренията си, той преди това е извършил вандалски прояви срещу административните сгради на областните власти.

Образувано е наказателно дело за опит за държавна измяна.

 

11:53 Руски военни унищожиха украински войници в района на Сватово. Квадрокоптерът ги открива в руините, които някога са били човешко селище. След украинците бяха хвърлени гранати.

 

10:36 Тази нощ Въоръжените сили на Украйна са обстрелвали територията на град Клинци, съобщават властите в региона.

 

В резултат на действието на системите за противовъздушна отбрана на въоръжените сили на Руската федерация ракетата е унищожена, някои части са паднали на територията на индустриалната зона.

 

09:35 Промишлените предприятия в Одеска област трябва да преминат към нощен работен график, така че през деня да може да се дава максимално количество електроенергия на обикновените граждани - говорителят на Одеската областна военна администрация Сергей Братчук.

 

09:34 Бойната работа на разчета на 203-мм самоходна гаубица "Малка" по позициите на украинските бойци в зоната на НВО.

 

08:05 Руските въоръжени сили отразиха вражески атаки в района на Краснопоповка (10 км северно от Кременная).

 

Продължава настъплението на нашите сили на линията Артемовск (Бахмут) – Соледар, водят се боеве в Маринка на Донецко направление, както и при Велика Новоселка (30 км западно от Въгледар)

 

 

09:35 Промишлените предприятия в Одеска област трябва да преминат кам нощен работен график, така че този ден да да да да да дават максимално количество електроенергия на гражданите - казва Одеска регионална военна администрация Сергей Братчук.

 

09:34 Бойната работи по изчислението на 203-мм самоходна гаубица "Малка" на позиция срещу украинските бойци в зоната на ХВО.

 

08:05 Руските гвардейци отблъснаха вражески атаки в района на Краснопоповка (10 км северно от Кременная).

 

Продължавайки настъплението на нашите сили на линията Артемовск (Бахмут) - Соледар, те водят боеве в Маринка в Донецка посока, както и при Велика Новоселка (30 км западно от Въгледар)

 

 

Самоходните оръдия "Хиацинт" успешно се бият с вражески артилерийски батерии и танкове, унищожават дългосрочни огневи точки и полеви съоръжения, а също така потискат тила и командните пунктове на противника.

 

 

02:04 Редица информационни източници съобщават за нов обстрел на Брянска област от врага.

 

 

0:26 Взривове има в Никопол и временно окупирания Херсон.

 

 

 

Превод за "Класа": С. Тодоров

Станете почитател на Класа