В САЩ споделиха за безценния военен актив, с който разполага Русия

В САЩ споделиха за безценния военен актив, с който разполага Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    15.12.2022
  • Сподели:

Американското списание Military Watch нарече руския изтребител Су-35 безценен актив

 

 

В САЩ споделиха за безценния военен актив, с който разполага Русия

 

 

Руският Су-35 има уникален опит, какъвто няма друг съвременен изтребител, пише американското специализирано списание Military Watch, наричайки този самолет „безценен актив“.

Су-35 е унищожил много повече вражески изтребители от всеки друг самолет след Студената война. Счита се също, че той е способен да се изправи срещу модерните западни изтребители от най-висок клас като F-35A и F-15CA.

Су-35, отбелязва се в статията, произхожда от подобрена версия на изтребителя за превъзходство във въздуха Су-27, който в момента на създаването си нямаше равен в света, пише авторът.

Су-35 е супер маневрен изтребител. Оборудван е с нов комплекс за авионика на базата на цифрова информационно-управляваща система, нов радар с фазирана антенна решетка с по-голям обсег на откриване на въздушни цели и с увеличен брой едновременно проследявани и обстрелвани цели.

Изтребителят е оборудван с нови двигатели с повишена тяга, развива скорост до 2500 километра в час и е в състояние да вдигне във въздуха осем тона боен товар.

По-рано американското издание The National Interest възторжено се изказа за предшественика на Су-35 — руския изтребител Су-27, наричайки го «безсмъртен».

 

ПП

Станете почитател на Класа