Удар на руската артилерия: ВСУ панически бягат край Мариинка

Удар на руската артилерия: ВСУ панически бягат край Мариинка
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.12.2022
  • Сподели:

Група «Викинг» от Западен военен окръг на Русия обърна в бягство ВСУ край Мариинка да бягат 

 

 

Удар на руската артилерия: ВСУ панически бягат край Мариинка

 

 

Групата «Викинг» от Западен военен окръг на Русия в горския пояс край Мариинка извърши разузнаване и настройка на артилерийските оръдия «Мста-Б» и принуди украинския отряд панически да бяга, съобщава кореспондентът на РИА Новости.

Кадрите, получени от агенцията, показват как тежки 152 мм снаряди поразяват украинските позиции.

Бойците „Викинг“ обръщат внимание на естеството на отстъплението: въпреки снарядите, падащи в непосредствена близост, украинските войници не търсят прикритие, а продължават да бягат. Това може да е признак на силна умора или употреба на наркотици, които притъпяват чувството за самосъхранение, обясняват войниците.

В последно време руските войски засилиха активността си в донецко направление, включително край Въгледар и Авдиевка. Това се доказва от освобождаването на Павловка, Опитни и Майорск, което отваря перспективата не само за освобождаването на тези територии, но и за намаляване на броя на обстрелите по гъсто населените райони на ДНР.

От 24 февруари Русия провежда специална военна операция в Украйна. Владимир Путин назова задачата й — „защита на хората, които бяха подложени на издевателство и геноцид от киевския режим в продължение на осем години“.

Според президента на Русия крайната цел на операцията е освобождаването на Донбас и създаването на условия, гарантиращи сигурността на самата Русия.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа