Берлускони: Нямам никаква институционална роля в това правителство, а заслужавам

Берлускони: Нямам никаква институционална роля в това правителство, а заслужавам
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.12.2022
  • Сподели:

Нямам никаква институционална роля в това правителство, въпреки че го заслужавах. Това заяви бившият италиански премиер Силвио Берлускони по време на партийна проява в Милано, предадоха АНСА и Скай Ти Джи 24, цитирани от БТА.

 

Берлускони добави, че смята, че е заслужил роля в правителството на Италия дори и заради това, че още във втория ден от предизборната кампания за изборите на 25 септември, той е имал тежко падане и лекарите са му казали, че е жив по чудо.

Той добави, че все още чувства болка в резултат на този инцидент, но заяви: "Но когато съм седнал или стоя прав, все още съм онзи човек, способен да разсъждава, и то доста добре".

През септември бившият премиер сподели, че е имал инцидент, при който е паднал от пет метра височина.

В правителството на Мелони партията на Берлускони е коалиционен партньор, а Антонио Таяни, който е приближен на бившия премиер, получи поста на министър на външните работи. Самият Берлускони пък е член на Сената.

Вчера той поздрави основната партия в управляващата коалиция "Италиански братя" за десетгодишнината от създаването ѝ. В обръщението си към членовете на партията, събрали се на тържествен митинг, Берлускони заяви, че победата на изборите и влизането на Джорджа Мелони в Палацо Киджи (централата на италианския премиер в Рим) се дължи на сериозната работа, свършена от Мелони и на ангажимента на всички нейни съпартийци. Но Берлускони припомни, че настоящото правителство е и крайна точка в един преход, започнат преди 28 години, когато той се е впуснал в политиката и е създал десноцентристката си партия.

"Италиански братя" бе създадена преди 10 години след отцепване от партията на Берлускони.

 
 

Станете почитател на Класа