„Голяма и важна“: В САЩ обясниха защо Русия не е по силите на Вашингтон

„Голяма и важна“: В САЩ обясниха защо Русия не е по силите на Вашингтон
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    18.12.2022
  • Сподели:

Авторът от 19Fortyfive Фарли назова Русия твърде важна страна, за да бъде изолирана от света

 

 

„Голяма и важна“: В САЩ обясниха защо Русия не е по силите на Вашингтон

Русия е твърде огромна и значима страна, за да я изолираме от останалия свят. Това пише експертът по сигурността Робърт Фарли в статия за 19Fortyfive.

„Русия е важна и голяма, важни страни не могат да бъдат отрязани просто така“, пише той.

Както отбелязва авторът, финансовите санкции не са замразили нейната икономика и не са попречили на износа на енергия. Ограничителните мерки също не са спрели работата на военно-промишления комплекс и не са засегнали отбранителната способност на руската армия, твърди експертът.

Санкционната кампания на САЩ само наруши глобалните вериги за доставки на стоки и капитал и стимулира инфлацията по света, пише Фарли. Според наблюдателя в бъдеще финансовият натиск върху държави като Русия и Китай може да се окаже опасно занимание за САЩ и техните съюзници.

След като Русия започна специалната военна операция за освобождаване на Донбас, западните страни наложиха санкции срещу Москва. Това хвърли Европа в икономическа и енергийна криза и доведе до по-високи цени на горивата и храните. Москва нарече действията на Вашингтон и Брюксел икономическа война, но подчерта, че е готова за подобен сценарий.

 

ПП

Станете почитател на Класа