Равносметката на Путин: Вашингтон отдавна се стреми да раздели руския свят, ние не искаме това

Равносметката на Путин: Вашингтон отдавна се стреми да раздели руския свят, ние не искаме това
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    24.12.2022
  • Сподели:

По въпросите на разрешаването на ситуацията в Украйна, от 2014 г., Русия просто беше "водена за носа" и до известна степен те постигнаха целта си, като разделиха и противопоставиха жителите на двете страни.

 

 

Въпросът за възможността за по-голяма въвлеченост на САЩ в събитията в Украйна трябва да се разглежда "по-широко и по-дълбоко", каза руският президент Владимир Путин пред журналисти, правейки равносметка на изтичащата година.

„Вашингтон отдавна е въвлечен в процесите в постсъветското пространство, отдавна се стреми да раздели руския свят.

По въпросите на разрешаването на ситуацията в Украйна, от 2014 г., Русия просто беше "водена за носа" и до известна степен те постигнаха целта си, като разделиха и противопоставиха жителите на двете страни. По този въпрос Москва претърпя фиаско. Никой не иска обединението на руския народ. Никой не иска обединение и укрепване, освен нас. Но ние ще го направим", изтъкна Путин, цитиран от ТАСС.

„Военните ресурси на западните страни не са "на ръба на изчерпването", но запасите от оръжия, останали от съветската епоха, наистина са на изчерпване”, продължи той.

„За Украйна няма да е толкова лесно да премине към натовски оръжия, това е голям въпрос. Русия изразходва своите запаси от оръжия, но украинският военно-промишлен комплекс ако не е паднал до нулата, то бързо се движи към нея".

Русия може да увеличи темповете и обема на производството на оръжия: „Ние сме в състояние да го направим и ще го направим. Властите обаче няма да направят това в ущърб на други сектори на икономиката”, каза още президентът.

По въпроса за дипломатическото уреждане на украинския конфликт, Путин каза, че „Москва никога не е отказвала преговори с Киев, това ръководство на Украйна само си забрани да преговаря. Всички конфликти завършват с дипломация и колкото по-бързо това се осъзнае от украинските власти, толкова по-добре”, каза Путин, цитиран от БГНЕС

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа