Twitter възстанови функцията за предотвратяване на самоубийства

Twitter възстанови функцията за предотвратяване на самоубийства
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    26.12.2022
  • Сподели:

Twitter възстанови функция, която популяризира горещите линии за предотвратяване на самоубийства и групи за подкрепа, след като главният изпълнителен директор Илон Мъск беше критикуван за премахването им.
Функцията, известна като #ThereIsHelp, постави банер в горната част на резултатите от търсенето за определени теми и изброи контакти за организации в много страни, свързани с психично здраве, ХИВ, ваксини, сексуална експлоатация на деца, Covid-19, насилие, основано на пола, природни бедствия и свобода на изразяване.
Ройтерс съобщи в петък, че функцията е била премахната преди няколко дни. Ръководителят на доверието и безопасността на Twitter, Ела Ъруин, потвърди премахването и го нарече временно. Ъруин каза: „Поправяхме и преработвахме нашите подкани. Те просто бяха премахнати временно, докато направим това. Очакваме да ги върнем обратно следващата седмица. Google се справя много добре с тях в техните резултати от търсене и всъщност отразяваме част от техния подход с промените, които правим. Ние знаем, че тези подкани са полезни в много случаи и просто искаме да сме сигурни, че функционират правилно и продължават да бъдат уместни."
Първоначалното премахване накара някои групи за безопасност на потребителите и потребители на Twitter да изразят загриженост относно благосъстоянието на уязвимите потребители на платформата. Ейрлиани Абдул Рахман, която беше член на наскоро разпусната консултантска група за съдържание в Twitter, каза, че изчезването на #ThereIsHelp е „изключително смущаващо и дълбоко обезпокоително". Тя добави, че дори и да е премахнат само временно, за да направи път за подобрения, „обикновено се работи върху него паралелно, а не го премахвате".
Мъск по-рано каза, че импресиите или гледанията на вредно съдържание намаляват, откакто той пое компанията през октомври, и публикува графики, показващи низходяща тенденция, въпреки че изследователи и групи за граждански права са проследили увеличаване на туитовете с расови обиди и друго омразно съдържание.
Предприемачът също така обяви, че иска да се бори с изображенията на малтретиране на деца в Twitter и разкритикува начина, по който предишните собственици се справяли с проблема. Но той намали голяма част от екипите, участващи в работата с потенциално нежелателни материали. Точно когато Мъск купи компанията, функцията беше разширена, за да показва информация, свързана с търсения на природни бедствия в Индонезия и Малайзия.

Станете почитател на Класа