Обявиха колко американски наемници се сражават в Бахмут

Обявиха колко американски наемници се сражават в Бахмут
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.12.2022
  • Сподели:

Около 250 наемници от САЩ участват в боевете в Бахмут. Към момента е известно, че около 250 наемници от американски ЧВК помагат на подразделенията на въоръжените сили на Украйна в Бахмут да държат града, пишат чуждестранните агенции. 

 

 

Има различни видове пенсионирани специалисти, бойни ветерани и бивши офицери от американската армия. За нуждите на американците специално се доставят модерни оръжия и системи, които осигуряват възможност за наблюдение на ситуацията (комплекси за оптично разузнаване) и, вероятно поради този фактор, въоръжените сили на Украйна все още успяват да задържат Бахмут с практически непроменени фронтова линия.

 

01дддцфг

 

Известно е, че в Бахмут има наемници от ЧВК Моцарт, Академи, както и цивилни американски военни. Точният брой на американския военен персонал в Бахмут остава неизвестен, но повечето от наемниците са разположени в централната част на града. Освен това американските наемници започнаха активно да пристигат в Бахмут около ноември, когато въоръжените сили на Украйна започнаха да изпитват сериозни проблеми тук поради липсата на оперативни данни за ситуацията в т.нар. „сива зона“ в източните покрайнини на Бахмут.

Станете почитател на Класа