Украински дипломат: САЩ ще ликвидират Путин, ако употреби ядрено оръжие

Украински дипломат: САЩ ще ликвидират Путин, ако употреби ядрено оръжие
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    30.12.2022
  • Сподели:

Американците ще употребят само конвенционални оръжия, които са много по-точни от руските, обяснява бившият постоянен представител на Киев в ООН и бивш посланик в САЩ

 

 

САЩ имат инструменти и възможности за физическото отстраняване на президента на Русия Владимир Путин, ако Русия се реши на употреба на тактическо ядрено оръжие във войната срещу Украйна.

Това заяви постоянният представител на Украйна в ООН в периода 2015 – 2019 г и посланик в САЩ през 2020 – 2021 г Владимир Елченко в ефира на тв канала "Еспрессо", цитиран от агенция УНИАН. Според дипломата американците вече са обяснили това на Путин "много ясно и нагледно".

"Вероятно те са му нарисували на парче хартия какво ще се случи с Русия, ако той реши да употреби тактическо ядрено оръжие. Първо, Путин ще бъде физически унищожен, САЩ имат инструменти и възможности за това. Второ, за 20-30 минути ще бъде унищожен Черноморският флот на РФ и всички военни групировки, намираще се по границите на Украйна. И следващата крачка ще бъдат удари по всички военни бази и стратегически обекти, намиращи са на територията на Русия, включително Москва  Кремъл", обясни дипломатът

Според Елченко, американците ще използват конвенционални оръжия.

"Става въпрос не за ядрено, а за конвенционално оръжие. Защото, за разлика от руските крилати ракети "Кинжал", които падат върху нас, американските крилати ракети "Томахоук" и другите им оръжия са много по-точни. Те попадат в целта с точност до 15-20 см. Всичко това е било обяснено на руската страна. След това всички разговори за ядрено оръжие от страна на руското ръководство бяха прекратени", коментира още дипломатът.

Междувременно в Евросъюза реагираха остро на поредната руска ракетна атака, като предупредиха, че военните престъпления на РФ няма да станат безнаказани, съобщава още УНИАН.

Подкрепата за Украйна от ЕС ще продължи без отслабване, написа в Туитър дипломат №1 на Европа Жозеп Борел.

"Още един безсмислен масиран руски ракетен удар по Украйна, който безогледн разрушава инфраструктура и медицински учреждения, преднамерено насочен към убийството на мирни жители", посочва Борел, цитиран от УНИАН.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа