Андрю Тейт бе задържан в Румъния по обвинения в организирана престъпност и изнасилване

Андрю Тейт бе задържан в Румъния по обвинения в организирана престъпност и изнасилване
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    31.12.2022
  • Сподели:

Противоречивият онлайн инфлуенсър и самоопределящ се като женомразец, британският гражданин Андрю Тейт е бил задържан в Румъния по обвинения в трафик на хора, изнасилване и създаване на организирана престъпна група, потвърдиха властите.
Бившият кикбоксьор и риалити звезда, който беше забранен от редица социални медийни платформи за женомразки коментари и реч на омразата, беше арестуван заедно с брат си и двама други заподозрени, казаха в изявление прокурори от звеното за борба с организираната престъпност след обиск на имотите им в Букурещ.
Братята Тейт са обект на криминално разследване от април. Те отказаха коментар, но адвокатът им потвърди, че са били задържани.
Говорител на Тейт каза пред Daily Mirror, че не може да предостави подробности. „Въпреки това Андрю и Тристан Тейт имат голямо уважение към румънските власти и ще съдействат и помагат по какъвто и да е начин."
Според преведено съобщение на разследващите са установени шест жени, за които се предполага, че са били сексуално експлоатирани от организираната престъпна група.
„Четиримата заподозрени изглежда са създали организирана престъпна група с цел набиране, настаняване и експлоатация на жени, като ги принуждават да създават порнографско съдържание, предназначено да бъде гледано на специализирани уебсайтове срещу заплащане, от което щяха да спечелят значителни суми пари", казаха прокурорите.
По-рано тази седмица на британския гражданин бе критикуван от климатичната активистка Грета Тунберг в Twitter, след като той й каза, че притежава 33 коли с „огромни емисии".Q

Станете почитател на Класа