Олаф Шолц в новогодишното си обръщение: Отива си една трудна година под знака на войната в Украйна

Олаф Шолц в новогодишното си обръщение: Отива си една трудна година под знака на войната в Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    01.01.2023
  • Сподели:

За по-малко от 200 дни изградихме терминал за втечнен газ. През следващите седмици ще открием още три терминала, посочи той

 

 

"Отива си една трудна година, година под знака на войната в Украйна" - така германският канцлер Олаф Шолц обобщи отиващата си 2022-ра в словото си по случай Нова година.

"Единство, сила и увереност в бъдещето – това също е част от отиващата си 2022 година", казва германският канцлер Олаф Шолц в новогодишното си обръщение, което ще бъде излъчено довечера по двете обществени телевизии в Германия. Шолц подчертава безпрецедентната сплотеност на НАТО и ЕС след руската инвазия в Украйна и уверява Киев, че помощта на Запада ще продължи, предаде БНР.

"Германия е силна страна", казва канцлерът и обръща специално внимание на финансовата помощ, която правителството му отпусна на бизнеса и домакинствата за справяне с енергийната криза, вследствие на спрените доставки на природен газ от Русия.

"За по-малко от 200 дни изградихме терминал за втечнен газ. През следващите седмици ще открием още три терминала", казва още Шолц. Доставките на втечнен газ ще допринесат за енергийната сигурност не само на Германия, но и на цяла Европа, убеден е канцлерът.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа