Военен експерт разкри коварните планове на Путин

Военен експерт разкри коварните планове на Путин
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    03.01.2023
  • Сподели:

Президентът на Руската федерация Владимир Путин се готви да се бие до последния руснак. Той манипулира гражданите на страната с лъжи за борбата за суверенитета и независимостта на Руската федерация. Това заяви военният експерт Олег Жданов, цитиран от УНИАН.

 

 

"Путин действа нелогично. Той обяви частична мобилизация, въпреки че мнозина, включително и аз, смятаха, че той едва ли ще го направи. Поради заплахата от социален взрив той обяви не обща мобилизация, а частична, въпреки че в действителност частичната мобилизация тече от април с пълна сила, когато те започнаха да пропадат близо до Киев. А пълната мобилизация тече почти от септември. Това, което Путин нарече частична, е пълна мобилизация. Сега тя не е спряна, продължават да набират мобилизирани“, разкри Жданов.

В същото време той не изключва, че Кремъл ще затвори границите и ще въведе военно положение, защото Путин готви Русия за мащабна война. „Той се готви за война до последния руснак. Манипулира ги [своите граждани] с това, че уж целият свят е срещу тях, уж воюват с НАТО, въпреки че на територията на Украйна няма нито един войник от НАТО. Уж за суверенитета и независимостта на Русия. Покажете ми кой отне в Русия поне един сантиметър квадратен сантиметър от земята им? Напротив, Русия отне куп земя от Грузия, Украйна и Молдова и сега продължава да прави същото в Украйна“, обясни Жданов.

Ръководителят на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу обяви на 29 декември, че мобилизацията на руснаците е официално спряна.

Станете почитател на Класа