Възстановяват жп линията, за да изтеглят дерайлиралите цистерни с амоняк край Пирот

Възстановяват жп линията, за да изтеглят дерайлиралите цистерни с амоняк край Пирот
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.01.2023
  • Сподели:

Вчера беше направен опит поне една от цистерните да бъде вдигната, но това не даде резултат. Затова първо ще се възстановява засегнатият участък от самата жп линия

 

 

Екипи възстановяват участъка на железопътната линия край Пирот, Сърбия, за да изтеглят 4-те цистерни с амоняк , които дерайлираха при катастрофата край града по-миналата неделя. Това се прави, за да се докара жп кран на самото място на катастрофата и да започне вдигането и извеждането на цистерните, които са още на линията, съобщи БНР.


Екипите по обезопасяването и извеждането на 4 цистерни от мястото на катастрофата  работят вече 11-и ден. Вчера беше направен опит поне една от цистерните да бъде вдигната, но това не даде резултат. Затова първо ще се възстановява засегнатият участък от самата жп линия, а след това ще се придвижи жп кран с достатъчна товароподемност и ще започне изправянето на цистерните - това беше решено на заседание на кризисния щаб в Пирот.И ще отнеме дни.

Все още не е обявено какво количество е амонякът, произведен у нас - в Девня, по дерайлиралите цистерни. Замерванията на въздуха и водите на река Нишава последните дни не показва завишени стойности на амоняк.

Една част от композицията, 6 от незасегнатите цистерни, са придвижени до крайната им дестинация - завода за изкуствени торове в град Шабац, а 7 са върнати в обратната посока, до жп гарата в Цариброд, съобщават сръбски медии. Самите цистерни са немски и френски, наети са от превозвач, фирма от Пловдив, уточниха експерти.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа