Игор Конашенков: Руските военни са унищожили четири ракетни установки HIMARS

Игор Конашенков: Руските военни са унищожили четири ракетни установки HIMARS
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.01.2023
  • Сподели:

 

Според украински медии е ударена ледената пързалка "Алтаир", използвана от хокейния отбор "Донбас" и за обучение на ученици, като във "Фейсбук" ръководителят на клуба потвърди.

 

По време на специална военна операция руските военни са унищожили четири американски ракетни установки HIMARS, 800 снаряда за тях и 120 украински военнослужещи.

Това се е случило в Донецката народна република, според доклада на говорителя на руското Министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков. Обичайно докладът на МО се отнася за последните 24 часа, макар и в днешния това да не се посочва изрично в публикацията в ТАСС.

"В резултат на ракетни и въздушни удари по струпване на военна техника в района на жп гара Дружковка в Донецката народна република бяха унищожени две ракетни установки HIMARS американско производство, четири ракетни установки RM-70 Vampire, чешко производство, над 800 ракети за ракетни установки, шест автомобила и до 120 украински военнослужещи".

Според украински медии е ударена ледената пързалка "Алтаир", използвана от хокейния отбор "Донбас" и за обучение на ученици, като във "Фейсбук" ръководителят на клуба потвърди.

Припомняме, че през лятото, в първите седмици след като украинските сили получиха установките HIMARS от руското военно министерство ежедневно докладваха унищожени и неутрализирана такава техника. Още на втората седмица броят на унищожените надмина значително броя от 38, който е бил получен като военна помощ от САЩ. В последните месеци руските военни не се хвалиха с това, но доклада от днес идва след вчерашното признание за удара на украинската армия по база, пълна с мобилизирани, в Макеевска, Донецка област, от нощта на 31 декември.

Той добави, че в хода на контрабатарейните действия край Краматорск са били открити и унищожени още две пускови установки HIMARS MLRS, от които е бил извършен обстрел на жилищни райони на ДНР.

Освен това Конашенков съобщава и че три артилерийски системи М-777 американско производство са били унищожени на огневи позиции край град Артемивск в Донецката народна република и село Червоная Диброва в ЛНР. Две украински ракетни установки за залпов огън "Град" край Волчанск, Харковска област, и Серебрянка, ДНР.

Допълнително са унищожени и две гаубици Д-30 край Каменское и Хулиполе, Запорожка област. Четири склада с артилерийски боеприпаси и военно оборудване, принадлежащи на украинските въоръжени сили, бяха унищожени в близост до селищата Хуляйполе и Червоное, Запорожка област, а склад с оръжия и военно оборудване, принадлежащи на украинските въоръжени сили, беше унищожен в близост до Тяхинка, Херсонска област.

 
 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа