На 6 януари Хоуп Хикс е изпратила СМС „Приличаме на вътрешни терористи“

На 6 януари Хоуп Хикс е изпратила СМС „Приличаме на вътрешни терористи“
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    04.01.2023
  • Сподели:

Хоуп Хикс, бивш ключова сътрудничка на Доналд Тръмп, е изпратила съобщение до друг сътрудник на Белия дом „всички изглеждаме като вътрешни терористи сега", когато поддръжниците на тогавашния президент превзеха Капитолия на 6 януари 2021 г. Това съобщение е изпратено от бившия директор по комуникациите на Тръмп до Джули Радфорд, началник на кабинета на дъщеря му и старши съветник на Иванка Тръмп, в деня на смъртоносния бунт в Капитолия.
Това е част от обмена, публикуван като подкрепящо доказателство от комисията на Камарата на представителите от 6 януари, която разследва усилията на Тръмп да остане на поста след поражението му от Джо Байдън. Панелът публикува окончателния си доклад миналия месец, обвинявайки президента в „заговор от няколко части за осуетяване на волята на народа и подкопаване на демокрацията".
Според репортажи от The Hill, Хикс и Радфорд са участвали във все по-примирен разговор, докато тълпата, подтикната от Тръмп, е превъзмогнала охраната и е нахлула в Капитолия, а самият Тръмп е избрал да гледа по телевизията и да игнорира молбите на помощниците си и Хикс, да се обади за край на насилието.
„За един ден той сложи край на всяка бъдеща възможност, която не включва ангажименти за изказване в местния клон на гордите момчета", изпратила Хикс до Радфорд, в очевидно препратка към Тръмп и насилствената дясна група „Гордите момчета". „Да", отвърнала Радфорд.
В следващо съобщение Хикс написала: „И всички ние, които не сме имали подредени работни места, ще бъдем вечно безработни, толкова съм ядосана и разстроена. Сега всички изглеждаме като домашни терористи", пише тя. „О, да, плаках от час", отговорила Радфорд.
Хикс пише на Радфорд: „Не съм драматична, но всички сме прецакани. Алиса изглежда като гений".
Алиса Фара Грифин, директор на стратегическите комуникации на Тръмп, подаде оставка няколко седмици преди бунта след изборите през ноември 2020 г. Грифин, сега политически коментатор за CNN и съ-водещ на The View на ABC, по-късно каза пред репортери, че се е оттеглила, защото е „виждала накъде отива това".

Станете почитател на Класа