Аналена Бербок заяви, че Путин иска да унищожи Украйна и призова ЕС за още повече доставки на оръжия

Аналена Бербок заяви, че Путин иска да унищожи Украйна и призова ЕС за още повече доставки на оръжия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.01.2023
  • Сподели:

Германският външен министър подчерта, че всяко отслабване на решимостта на Европа по този въпрос ще бъде от полза на Москва

 

 

Германската министърка на външните работи Аналена Бербок заяви, че Европейският съюз е опитал всичко, за да спре войната в Украйна, но руският президент Владимир Путин не мисли за нищо друго, освен да унищожи страната, съобщи Ройтерс. По време на пресконференция в Лисабон Бербок каза, че позицията на руския президент е причината, поради която е "важно да продължим да доставяме оръжия, за да може Украйна да защити себе си и живота на хората".

Германия търси още начини да помогне на Киев да защити населението и инфраструктурата си, добави тя, като подчерта, че всяко отслабване на решимостта на Европа по този въпрос ще бъде от полза на Москва. "И тази година трябва да защитим и доразвием съвместното европейско единство, което ни направи силни през миналата година".

Европейският съюз вече не може да си позволи решенията да бъдат блокирани от отделни държави членки, заяви Бербок по време на пресконференцията. "Гласуването с квалифицирано мнозинство може да доведе до по-справедливи резултати за всички нас. Трябва да сме в състояние да действаме ефективно и бързо", добави тя.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа