Кевин Маккарти не успя спечели председателското място в Камарата на представителите на САЩ и след четвъртия вот

Кевин Маккарти не успя спечели председателското място в Камарата на представителите на САЩ и след четвъртия вот
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.01.2023
  • Сподели:

Лидерът на републиканците Кевин Маккарти отново не успя спечели председателското място в Камарата на представителите след драматичен четвърти тур на вота, съобщи БТА.

 

 

Битката за това кой ще ръководи Камарата на представителите, след като републиканците получиха мнозинство на междинните избори през ноември, продължава вече втори ден.

Вчера, при откриването на работата на новия Конгрес Маккарти не успя да спечели вота за председателското място, след като някои твърдолинейни депутати от партията му отхвърлиха неговата кандидатура. Изглежда, че тяхната позиция не се е променила и днес, тъй при гласуването не достигнаха още повече гласове, за да се съберат нужните 218 гласа.

Същевременно днес бившият президент Доналд Тръмп постави на изпитание влиянието си върху републиканците в Камарата на представителите, като призова всички членове да подкрепят Маккарти.

"Сега е време всички наши страхотни републикански членове на Камарата на представителите да гласуват за Кевин, да завършат сделката и да си вземат победата", написа Тръмп в своята социална мрежа "Трут соушъл".  

Станете почитател на Класа