Експрет: Русия откри уязвимостта на ВСУ, генерал Суровикин се възползва от това

Експрет: Русия откри уязвимостта на ВСУ, генерал Суровикин се възползва от това
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    05.01.2023
  • Сподели:

Командващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни допусна грешка, от която Русия се възползва. Такива изводи направи румънският военен експерт Валентин Василеску.

 

Експрет: Русия откри уязвимостта на ВСУ, генерал Суровикин се възползва от това

 

 

В края на декември миналата година Русия нанесе пореден удар по цели в Украйна, той започна по същия начин като предишните — с изстрелването на дронове Е-95М, използвани като примамки. Украинските батареи за противовъздушна отбрана отново попаднаха в капан, а руските самолети Су-30 откриха позициите им и ги удариха с противорадарни ракети Х-58 от районите им за въздушно патрулиране.

„Този път разпределението на целите за крилатите ракети, ракетите „Искандер“ и безпилотните самолети „Геран“ беше малко по-различно. Само 20% от тях бяха насочени към обекти на енергийната инфраструктура“, отбеляза военният експерт.

 

Експрет: Русия откри уязвимостта на ВСУ, генерал Суровикин се възползва от това

 

 

Както сподели Валентин Василеску, много повече внимание е било насочено към неутрализирането на украинските ракети-носители за противовъздушна отбрана, чиито координати са били открити предишната седмица от руски космически изследователски комплекси. Под атака е била и учебната база в Яворов, където се обучават чужди наемници. Но по-голямата част от попаденията (над 50%) са поразили складовете за боеприпаси и районите на съсредоточаване на военна техника на 10 бригада от войските на Териториалната отбрана, формирани от украински резервисти.

Неотдавна повече от 25 000 украински резервисти от силите за Териториална отбрана бяха дислоцирани отвъд отбранителната линия на Бахмут (в района Славянск-Краматорск-Константиновка). Още 17 украински планински, механизирани, артилерийски, танкови и авиационни бригади са дислоцирани на укрепените отбранителни линии в участъка Бахмут-Соледар, където интензивността на боевете е особено висока. А това са още 38 хиляди военнослужещи.

В резултат на действията на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни украинските войски се оказаха в уязвимо положение. В ограниченото пространство на участъка Славянск-Краматорск-Константиновка се образува голямо струпване на украинска военна техника и войници. Според румънския експерт командващият руските войски в зоната на СВО генерал Сергей Суровикин няма да пропусне възможността, която противникът му е предоставил на поднос. Все по-често той ще продължи да нанася удари с ракети и безпилотни самолети от всякакъв вид срещу тази огромна и практически незащитена концентрация на украински сили.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа