Шестгодишно дете умишлено простреля учителка във Вирджиния

Шестгодишно дете умишлено простреля учителка във Вирджиния
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    08.01.2023
  • Сподели:

Шестгодишно дете умишлено е простреляло учителка в начално училище във Вирджиния в петък следобед. Полицията каза в изявление, че е арестувала момчето, обвинено в прострелването на учителката в началното училище Ричнек в Нюпорт Нюз, Вирджиния, град в югоизточната част на щата.
Полицията е била уведомена около 14:00 часа, че учителката е била прострелян в училище по време на някакъв вид кавга. „Нямахме ситуация, в която някой да обикаля около училището и да стреля. Имахме ситуация на едно конкретно място, където е произведен изстрел. Стрелбата не е случайна", каза началникът на полицията в Нюпорт Нюз Дрю пред репортери.
„Оттогава ученикът е задържан, а учителката, жена на около 30 години, е откарана в местна болница за лечение на наранявания, за които се смята, че са животозастрашаващи", според полицейското управление. Дрю каза на репортери, че състоянието на учителката се е подобрило донякъде до късния следобед.
Той не обсъди никакви подробности за това как се смята, че детето е използвало пистолета при стрелбата. Но началникът каза на репортери, че полицаите са преместили децата от кампуса във физкултурния салон и те са били в безопасност там, докато полицаите обработват доказателствата, които са на мястото на стрелбата.
Дрю също каза, че има „много съветници", работещи с учениците в опити да ги запазят спокойни. „Приоритет номер едно е да върнем всички наши ученици при родителите им", каза той.
В изявление на полицията се казва, че служителите са въвели система за събиране на учениците с техните родители, като ги разделят по ниво на класа. „Полицай и училищен служител отвеждат ученика до родителите му, така че това е добра и щастлива среща, малко емоция, но всичко в момента е безопасно", каза Дрю.
Стрелбата в петък почти със сигурност ще предизвика нов дебат за ограничаване на обществения достъп до оръжия в САЩ, дори след като Конгресът прие законопроект миналата година, който затяга ограниченията за достъп до огнестрелни оръжия за хора, за които се смята, че носят риск от извършване на насилие.

Станете почитател на Класа