Стотици жители на руската Курска област са преминали обучение в лагер на "Вагнер"

Стотици жители на руската Курска област са преминали обучение в лагер на "Вагнер"
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    09.01.2023
  • Сподели:

Губернаторът Роман Старовойт каза, че занятията се провеждат за хора, от които може да бъде сформиран мобилизационен резерв или да се включат в териториална отбрана

 

 

Няколкостотин жители на руската Курска област са преминали обучение в лагер за подготовка на частната военна компания "Вагнер", за да могат в случай на нужда да защитават региона си, предаде ТАСС като се позова на губернатора Роман Старовойт.

Стотици хора преминаха курс тук и на обекти в нашия регион и ще могат да защитават родната си земя, а също така ще подкрепят и нашата армия в случай на необходимост, написа в "Телеграм" Старовойт.

Губернаторът съобщи, че и той лично, заедно със служители от областната администрация, е преминал през първата седмица на новата година курс на подготовка, воден от инструктори на "Вагнер".

Старовойт каза, че занятията се провеждат за хора, от които може да бъде сформиран мобилизационен резерв или да се включат в териториална отбрана.

В учебния център се отработва цял набор от бойни упражнения, а тренировката се доближава максимално до реалните условия, посочи Старовойт.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа