Myśl Polska: Целите на Украйна за Крим и Донбас са недостижими

Myśl Polska: Целите на Украйна за Крим и Донбас са недостижими
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.01.2023
  • Сподели:

Украйна няма да може да постигне целта си за извеждане на армията на Русия от Крим и Донбас, пише Питер Уайт в Myśl Polska.

 

 

Myśl Polska: Целите на Украйна за Крим и Донбас са недостижими

 

 

«Украинските цели са нереалистични. Никой не можи и да си помисли, че Русия по някакъв начин ще излезе от Крим и «източния коридор» заедно с Донбас», пише журналистът.

Той добавя също, че Украйна постоянно заявява, че е близо до победата, но в действителност понася критични загуби.

 

Русия в същото време се намира в добро икономическо състояние и е способна самостоятелно да финансира своите войски на фронта.

Разходите на Киев, в това число вътрешните, практически напълно биват покривани от Запада.

Авторът също така отбелязва, че въоръжените сили на Украйна изпитват проблеми с боеприпасите, докато руската армия, водейки тежък артилерийски огън, получава нови боеприпаси без затруднения, благодарение на подобрената логистика и системите си за производство.

«Ако Украйна не получи боеприпаси от Запада само за една седмица, конфликтът може да приключи. Рано или късно този момент ще настъпи не поради липсата на западни пари, а защото е твърде късно да се увеличи капацитетът на НАТО за производство на боеприпаси.

Украйна няколко пъти вече загуби тази война, просто забравиха да й кажат за това“, заключава наблюдателят.

На фона на руска специална операция в Украйна, САЩ и техните съюзници от НАТО подкрепят Киев, изпращайки му оръжия за десетки милиарди долари.

Москва от своя страна многократно заявява, че доставките на западни оръжия само удължават конфликта, а транспортът на оръжие се превръща в законна цел за руската армия.

 

ПП

Станете почитател на Класа