В САЩ направиха откровение за Украйна

В САЩ направиха откровение за Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.01.2023
  • Сподели:

Водещият на Fox News Карлсон заяви, че истината за ситуацията в Украйна е премълчана

 

 

В САЩ направиха откровение за Украйна

 

 

Американските средства за масова информация под натиска на правителството на САЩ премълчават истината, а конфликтът в Украйна е ярък пример за това, заяви водещият на Fox News Тъкър Карлсън.

В резултат на това американците са опасно невежи по въпросите, които засягат живота им, добави той.

„А ако изведнъж се усъмните, че това наистина е така, попитайте съседите си кой наистина печели в Украйна? Разбира се, те ще ви отговорят, че Украйна побеждава. Да! Това виждат в програмата (на телевизия канал NBC, бел. ред.) всяка сутрин през последните 11 месеца“, каза Карлсън.

Според него целият американски медиен истаблишмънт говори за «победителката» Украйна, а тези, които твърдят обратното, са обвинявани, че «работят за Русия».

„Отчасти защото искат да мислите, че ние сме в печелившия отбор. А повечето американци им вярват, защото откъде да знаят, че не е вярно? Те нямат собствени източници в Украйна. Сега се опитайте да си представите, че шокът, който читателите на Washington Post сигурно са преживели през уикенда, когато са прочели авторската колонка, написана от Робърт Гейтс (бивш глава на Пентагона – бел.ред.) и Кондолиза Райс (бивш държавен секретар – бел.ред.)“, каза телевизионният водещ.

Гейтс и Райс предупреждават в изданието, че Украйна «губи, губи много» и ще загуби, освен ако САЩ не продължат да подкрепят армията и икономиката на Украйна за неопределено време и «се борят директно с Русия».

Карлсън нарича даденото мнение «точно противоположно» на това, с което медийната върхушка «вдъхновяваше всички» до миналата седмица.

„Да, действително е противоположно. Не трябваше ли да знаем всички тези факти преди Мич Макконъл (лидерът на републиканското малцинство в Сената на САЩ – бел. ред.)  да одобри пореден пакет от многомилиардни долари за помощ за Зеленски и съпругата му? Да, трябваше да знаем това! Само че нямаше как да разберем, защото медиите не ни казаха за това», добави Карлсън.

Русия започна военна операция в Украйна на 24 февруари миналата година. Президентът Владимир Путин назова целта й — „защита на хората, които бяха подложени на издевателство и геноцид от киевския режим в продължение на осем години“. За целта, според думите му, се планира да се извърши „демилитаризация и денацификация на Украйна“, да бъдат изправени пред съда всички военнопрестъпници, отговорни за „кървавите престъпления срещу мирното население“ в Донбас.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа