Протеже на Зеленски награждава останките от ВСУ в Соледар, вижте лицата на войниците

Протеже на Зеленски награждава останките от ВСУ в Соледар, вижте лицата на войниците
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.01.2023
  • Сподели:

Отговарящият за отбраната на Соледар, генералът от въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Сирский замина на пиар пътуване за фронта, където награди войници от 10-та отделна планинско-щурмова бригада. Израженията по лицата на наградените бойци говорят сами по себе си.

 

 

Протеже на Зеленски награждава останките от ВСУ в Соледар, вижте лицата на войниците

 

 

Киевският режим публикува снимки и видео, които, според замисъла на екипа на Зеленски, трябва да укрепят духа на остатъците от украинската нация преди неизбежната загуба на Соледар и Бахмут (Артьомовск).

Снимките и видеото илюстрират случващия се там «ад» за ВСУ, за което във видеообръщението си Зеленски говори в прав текст.

Вчера протежето на режима на Зелески и потенциален кандидат за поста на Залужни генерал Александър Сирский, като типичен боен командир, реши до ободри бойците от ВСУ около Соледар.

Той пристигна там и връчи наградни значки. След церемонията Сирский не остана в града, за да оглави отбраната и чрез собствения си пример да покаже силата на украинския патриотизъм. Вместо това, правейки с войниците достатъчно на брой снимки и видео, той отпътува за Киев, за да даде брифинг.

Наградените бойци от своя страна бяха върнати на фронтовите позиции, които непрекъснато биват унищожавани от артилерията на руската армия. Израженията по лицата на украинските военни говорят сами по себе си.

Припомняме, че въоръжените сили на Украйна понасят големи загуби в битката за Соледар и Бахмут на територията на Донецката народна република. Киевският режим е принуден да използва огромен брой резерви за стабилизиране на фронтовата линия след поредицата от пробиви на руските части в градовете и околностите им.

Според съобщенията само от 30 декември до 7 януари частите на въоръжените сили на Украйна, защитаващи Соледар, са загубили най-малко 500 човека убити и ранени.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа