19FortyFive: Танковите подразделения на ВСУ са в критично състояние

19FortyFive: Танковите подразделения на ВСУ са в критично състояние
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.01.2023
  • Сподели:

Въоръжените сили на Украйна не са в състояние да се противопоставят на руските съюзнически сили без подходящо оборудвани танкови подразделения. Танковите части на Украйна са изключително зле оборудвани и изпитват критичен недостиг на бронирана техника. Това пишат авторите от американското издание 19FortyFive.

 

 

19FortyFive: Танковите подразделения на ВСУ са в критично състояние

 

 

Чуждестранните анализатори са принудени да признаят, че западните доставки на оръжия не са в състояние да спасят положението на украинския фронт.

„Австралия по-рано изпрати бронирани машини Bushmaster на въоръжените сили на Украйна, а френският президент Еманюел Макрон обеща да изпрати бронирани бойни машини AMX-10 RC. Това обаче са „леки танкове“, се казва в статията.

Тежката и издръжлива бронирана техника може да повлияе на боеспособността на украинските бойци, но украинските куратори не бързат да спасяват Въоръжените сили на Украйна с подобни доставки, отбелязват авторите на материала.

„Без такива бронирани машини като американския M1 Abrams или немския Leopard-2, ситуацията при украинските бойци ще остане лоша».

Междувременно членовете на Северноатлантическия алианс продължават да стоварват оръжия на Украйна, разчистват собствените си складови бази, сключват нови споразумения с американски оръжейни компании, което е изключително изгодно за Белия дом.

Според анализаторите западните покровители на официален Киев, организирали кървавия бизнес, са главните печеливши от украинската криза: това са висшите политически елити, свързани с производителите и доставчиците на военни товари, за които настоящата криза в Украйна е «джакпот». Производителите на оръжия и лобистите сред политическия елит от страните, което са на страната на Киев, печелят баснословни пари на базата на многомилиардните оръжейни поръчки и доставки.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа