Андрю Тейт загуби обжалването за прекратяване на задържането в Румъния

Андрю Тейт загуби обжалването за прекратяване на задържането в Румъния
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    12.01.2023
  • Сподели:

Румънски съд отхвърли жалбата на Андрю Тейт срещу задържането му, постановявайки, че бившият кикбоксьор, инфлуенсър и признат женомразец трябва да остане в ареста, докато продължава разследването на неговата организирана престъпна дейност.
Тейт, на 36, неговият брат Тристан, на 34, както и две заподозрени румънки бяха арестувани от прокурорите на 29 декември по подозрение в трафик на хора, изнасилване и създаване на организирана престъпна група за експлоатация на жени. Двамата мъже отрекоха да са извършили нарушения.
Обвиняемите обжалваха конфискацията на вещи и удължаването на заповедите им за арест, но апелативният съд в Букурещ във вторник нареди и четиримата да бъдат задържани превантивно за пълните 30 дни.
До момента в Румъния са задържани общо 15 луксозни автомобила и повече от 10 имота или парцела. Агенцията за организирана престъпност на страната, Diicot, каза, че вещите са били конфискувани, за да се предотврати тяхното укриване, за да се подпомогне плащането на разследването и да се изплатят щети на жертвите, ако заподозрените бъдат осъдени.
Агенцията и прокурорите в румънската столица твърдят, че двамата братя са вербували жертвите си, като са ги съблазнявали и лъжливо твърдели, че искат романтична връзка – т. нар. метод „любовник" за трафик на хора. След това жертвите са били отвеждани в имоти в покрайнините на Букурещ, където са били принудени „чрез физическо насилие, психическо сплашване и принуда" да произвеждат порнографско съдържание за сайтове на социални медии, генерирайки големи печалби.
Прокурорите казаха, че разследването, започнало след като един от братята предполагаемо е изнасилил една от трафикираните жени миналия март, досега е идентифицирало шест жертви. Diicot пусна видео, показващо оръжия, ножове и пари на мястото на ареста на Тейтс.
Съдията, който миналата седмица удължи превантивното им задържане от 24 часа на 30 дни, каза, че „предвид техния финансов капацитет, възможността братята да избегнат разследване, да напуснат Румъния и да се установят в страни, които не позволяват екстрадиция не може да бъде пренебрегната".
Тейт, който притежава както американско, така и британско гражданство, спечели огромна известност с женомразки забележки и реч на омразата, което предизвика широко разпространени страхове, че видеоклиповете му радикализират млади мъже онлайн. Той каза, че жените са частично отговорни за това, че биват изнасилени, и че те принадлежат на мъжете.
В един подкаст миналата година той каза, че е започнал да прави пари, като е убеждавал приятелки да водят видеочат и да споделят печалбите. Той също така каза, че се е преместил в Румъния от Обединеното кралство, защото „харесва да живее в страни, където корупцията е достъпна".
Той беше забранен от всички основни социални медийни платформи, но акаунтът му в Twitter – който има 4,4 милиона последователи – беше възстановен в края на миналата година, след като Илон Мъск пое компанията.

Станете почитател на Класа