Прес-службата на Пригожин: изчезналият британец е намерен мъртъв в Соледар

Прес-службата на Пригожин: изчезналият британец е намерен мъртъв в Соледар
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.01.2023
  • Сподели:

Един от изчезналите британци е открит мъртъв в град Соледар в ДНР. Това съобщиха от прес-службата на Евгений Пригожин.

 

 

Прес-службата на Пригожин: изчезналият британец е намерен мъртъв в Соледар

 

 

На 8 януари на горещата линия «Попитай Вагнер» ( на рус.- «Спроси Вагнера»- бел.ред)получи заявка за намиране на двама изчезнали британски граждани Андрю Бегшоу и Кристофър Пери. Открито е тялото на един от британците, с него са били документите и на двамата изчезнали ”, съобщава прес-службата на компанията «Конкорд» в канала си в Telegram.

Данните на Националната полиция на Украйна сочат, че британски граждани са изчезнали на 6 януари. Те са напуснали Краматорск и са се насичили към Соледар, след което връзката с тях изчезва

На 7 януари 2022 г. стана известно за изчезването в района на Соледар на двама британски граждани, съответно на 28 и 48 години. Андрю Бегшоу и Кристофър Пери напускат Краматорск
и тръгват за Соледар предишния ден, уж за изпълнение на задачи в рамките на някаква „хуманитарна мисия“.

Ясно е, че най-вероятно тези хора са били обикновени наемници, които са пристигнали ​​в Соледар, който по това време е бил обсаден от руски войски, за да участват във военни действия. Именно британските граждани съставляват значителна част от чуждите наемници в Украйна, наред с имигрантите от Полша, Румъния, балтийските страни и САЩ.


Прес-службата на Пригожин: изчезналият британец е намерен мъртъв в Соледар

 

 

По факта на изчезването на британците отделът на Националната полиция на Украйна в Артьомовск
( Бахмут) започна издирване. Британците бяха издирвани няколко дни. В резултат на това Кристофър Пери, родом от Челтнъм в британското графство Глостършър, беше намерен в болница със счупена очна кухина и счупен нос. Тази информация беше публикувана от ресурса за проследяване на чужди наемници Nazi Merc Tracker.

За съдбата на Андрю Бегшоу не се съобщава. Според някои съобщения наемникът е бил ликвидиран.

Това ще бъде съдбата на всеки чуждестранен наемник, който реши да дойде на руска земя с оръжие в ръце, за да убива руски войници и да стреля по мирното население.

Британските и други чуждестранни граждани трябва да се замислят дали парите, които са им обещани да участват в боевете, си струват почти гарантираната смърт или тежко нараняване, често преди дори да имат шанс да се бият. Факт е присъствието на чуждестранни военни формирования и легиони, които имат задача да обучават ВСУ да убиват..
Тук е моментът дебело да се подчертае: Русия не воюва с Украйна, Русия спира нашествието на НАТО през територията на Украйна, която е вече бивша и превърната във военен полигон на САЩ.
Продължаваме да следим обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности в развитие.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа