Владимир Путин: Динамиката на операцията в Украйна е положителна и действията се развиват по план

Владимир Путин: Динамиката на операцията в Украйна е положителна и действията се развиват по план
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.01.2023
  • Сподели:

Путин коментира и състоянието на руската икономика, като подчерта, че то е по-добро, не само от прогнозираното от опонентите на Москва, но и от вътрешните очаквания

 

 

Динамиката на специалната военна операция в Украйна е положителна и действията се развиват в рамките на плана на Министерството на отбраната и Генералния щаб, заяви руският президент Владимир Путин в телевизионно интервю.

По-рано тази седмица Русия обяви, че нейните сили са установили контрол над град Соледар в източна Украйна. Киев обаче отрича.

Путин коментира и състоянието на руската икономика, като подчерта, че то е по-добро, не само от прогнозираното от опонентите на Москва, но и от вътрешните очаквания.

"Безработицата е на историческо ниско равнище. Инфлацията е по-малка от очакваната и по-важното е, че тенденцията е към намаляване",  подчерта руският президент.

Приз 2022 година руската икономика бележи свиване под тежестта на санкциите, но не в размерите, които прогнозираха повечето икономисти. Прогнозата на руското правителство за настоящата година е за спад от 0,8 процента, отбелязва Ройтерс.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа