Трима руски войници загинаха при взрив в склад за боеприпаси в Белгородска област

Трима руски войници загинаха при взрив в склад за боеприпаси в Белгородска област
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    16.01.2023
  • Сподели:

Взрив на боеприпаси, предизвикан от „небрежно“ боравене с граната в руската Белгородска област на границата с Украйна, отне живота на трима военни и рани 16, съобщиха руски осведомителни агенции и Ройтерс в неделя.

 

 

Взривът станал в културен център, преустроен за въоръжените сили на Русия за складиране на боеприпаси, съобщават агенциите, като се позовават на местните служби за спешна помощ за броя на пострадалите.

Други осем военнослужещи все още са в неизвестност към неделя вечер, съобщи Интерфакс.

„В резултат на неумишлена детонация на ръчна граната от сержант в спално отделение… избухна пожар. 16 военнослужещи, включително отговорникът за инцидента, са откарани в болница. Други трима загинаха“, информира местната служба за спешна помощ в съобщение, цитирано от осведомителните агенции.

Представители на местните власти, цитирани от ТАСС, заявиха, че „небрежно боравене“ с граната е предизвикало взрива ѝ.

Според публикация в Телеграм загиналите и ранените при експлозията войници, са били повикани в армията да се сражават в Украйна, по време на обявената мобилизацията на резервисти в Русия през септември м. г.

Белгородска област граничи със Североизточна Украйна, където град Харков е подложен на многобройни руски ракетни нападения след началото на нашествието в Украйна през февруари.

През октомври въоръжен мъж откри огън срещу една от няколкото военни бази в Белгородска област, като уби 11 войници.

Складове за гориво и боеприпаси там също бяха разтърсени от експлозии, а Москва заяви, че това е резултат от украински нападения. Киев ги определи, без да поема отговорност, като „карма“ за нашествието на Русия.

Станете почитател на Класа