BBC се извини за порнографска шега по време на среща от ФА Къп

BBC се извини за порнографска шега по време на среща от ФА Къп
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    19.01.2023
  • Сподели:

Би Би Си се извини, след като отразяването на футболен мач от ФА Къп беше помрачено от порнографски звуци, пуснати силно, докато водещите бяха на живо в ефир.
Водещият Гари Линекер, по-късно написа в туит „Стенещите звуци идваха от скрит мобилен телефон, залепен на гърба стол на снимачната площадка в студиото, гледащо към терена на стадион Molineux.
Смущаващият инцидент се случи преди началото на преиграването от третия кръг между Уулвс и Ливърпул във вторник вечерта. Докато Линекер правеше преглед на равенството с експертите Пол Инс и Дани Мърфи, на заден план избухнаха звуците.
Водещият моментално бе стреснат от шегата и се мъчеше да запази спокойно лице, като прекъсна колегата си Алън Шиърър, бивш нападател.
Линекер се опита да се надсмее над инцидента, докато шумът продължаваше да избухва и каза на Шиърър: „Някой изпраща нещо по нечий телефон, мисля. Не знам дали сте го чули у дома".
Минути след първото полувреме на мача Линекер туитна снимка на телефона, коментирайки: „Е, намерихме това залепено на гърба на стол на снимачната площадка. Като саботаж беше доста забавно".
Говорител на BBC написа в Туитър: „Извиняваме се на всички зрители, обидени по време на предаването на живо на футбола тази вечер. Разследваме как се е случило това.
Каскадата беше подхваната от зрителите, тъй като инцидентът беше изрязан и широко разпространен в социалните медии. Даниел Джарвис, самозван майтапчия в YouTube, твърди, че той стои зад каскадата, публикувайки видео в Twitter, което изглежда го показва в телевизионното студио в Molineux.

Станете почитател на Класа