Путин: В Украйна ние се борим срещу неонацистите, които прославят Бандера

Путин: В Украйна ние се борим срещу неонацистите, които прославят Бандера
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    19.01.2023
  • Сподели:

Мощният военнопромишлен комплекс на страната е увеличил производството си и това е една от основните причини, поради които Русия ще надделее над Украйна, обяви държавният глава

 

 

Днес Русия се бори в Украйна с неонацизма. Това заяви президентът на РФ Владимир Путин на среща с работници в Обуховския завод в Санкт Петербург, съобщават руските медии.

"Имаме всички основания да наречем днешния режим в Украйна неонацистки. Те издигнаха Бандера в ранга на герой. Как е възможно това? И всички си траят, мълчат, дават си вид, че не забелязват как те продължават същата практика - заградителни отряди, разстрели на цивилни", обяви Путин.

"Ние сме длъжни да помогнем на тези хора, които се считат за част от руската култура, носители на руския език. Имаме всички основания да наречем днешния киевски режив неонацистки", подчерта президентът.

Мощният военнопромишлен комплекс на страната е увеличил производството си и че това е една от основните причини, поради които Русия ще надделее над Украйна, заяви Путин пред работниците в завода, в който се произвеждат системи за противовъздушна отбрана.

"От гледна точка на крайния резултат и победата, която е неизбежна, има няколко неща, които не са изчезнали и лежат в основата на нашата победа. Това е единството и сплотеността на руския и изобщо на многонационалния руски народ, това е героизмът на нашите бойци в рамките на специалната военна операция и на фронтовите линии, както и, разбира се, работата на отбранително-промишления комплекс, на предприятия като вашето", каза Путин. "Победата е сигурна, нямам съмнения в това", заяви руският президент.

Той отбеляза, че руските оръжейни компании произвеждат приблизително същия брой противовъздушни ракети, какъвто всички останали страни в света взети заедно, и три пъти повече от САЩ.

По-рано Путин участва във възпоменателните церемонии по случай осемдесетата годишнина от пробива на блокадата на Ленинград по време на Втората световна война, когато войските на нацистка Германия обсаждат града в продължение на близо 900 дни.

Той каза пред ветераните, че Русия се бие в Украйна, за да защити етническите руснаци и рускоезичното население, което според Москва е подложено на систематична дискриминация - обвинение, което Киев отрича.

"Това, което правим ние днес, включително и специалната ни военна операция, е опит да спрем тази война и да защитим своите хора, които живеят на тези територии", заяви Путин. "Това са наши исторически територии", допълни той.

 

 

Станете почитател на Класа