Съветник на Зеленски прикани съюзниците "да мислят по-бързо" за военна подкрепа за Украйна

Съветник на Зеленски прикани съюзниците "да мислят по-бързо" за военна подкрепа за Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.01.2023
  • Сподели:

На конференция във военновъздушната база Рамщайн тази седмица партньорите на Украйна обещаха нова военна помощ за стотици милиони долари, но не успяха да се споразумеят за изпращането на произвежданите в Германия танкове "Леопард 2"

 

 

Висш съветник на украинския президент Володимир Зеленски днес призова съюзниците на Киев "да мислят по-бързо" за увеличаване на военната си подкрепа, ден след като те не успяха да се споразумеят за изпращането на исканите от Киев бойни танкове, предаде Ройтерс.

"Вие така или иначе ще помогнете на Украйна с необходимите оръжия и осъзнавате, че няма друг вариант за прекратяване на войната освен поражението на Русия. Днешната нерешителност обаче убива все повече наши хора. Всеки ден отлагане води до смъртта на украинци. Мислете по-бързо", написа в "Туитър" Михайло Подоляк.

На конференция във военновъздушната база Рамщайн тази седмица партньорите на Украйна обещаха нова военна помощ за стотици милиони долари, но не успяха да се споразумеят за изпращането на произвежданите в Германия танкове "Леопард 2", които Киев отдавна настоява да получи.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа