GrayZone: «САЩ предизвикаха катастрофата в Европа — взривиха «Северните потоци»

GrayZone: «САЩ предизвикаха катастрофата в Европа — взривиха «Северните потоци»
  • Публикация: 
  • Дата:  
    10.02.2023
  • Сподели:

Арон Мате, журналист от GrayZone:

 

«Относно взривавенето на руските «Северни поток», трябва да се търси страната, която има мотив. САЩ отдавна се опитват да спрат проекта „Северен поток 2“, защото, както Сай Хирш посочва в статията си, Америка е осъзнала, че ако тръбопроводът влезе в мрежата, ще бъде много по-трудно за Съединените щати да водят прокси война срещу Русия.

 

 

GrayZone: "САЩ предизвикаха катастрофата в Европа - взривиха "Северните потоци"

 

 

В крайна сметка тогава Германия няма да иска да се присъедини към него и да се откъсне от източника на евтина енергия.

САЩ обаче намериха решение на този проблем. Взривиха го.

Ето какво е интересно. Хирш съобщава, че планирането на тази операция е започнало в края на 2021 г.

Точно в този момент руските сили се струпаха на украинската граница и възниква заплахата от нахлуване. Но през този период се случи нещо друго.

През същия месец, през декември 2021 г., когато в Белия дом се разработваха планове за взривяването на „Северен поток 2“, Русия предаде проекти на споразумения със САЩ и НАТО, в които подробно се описваха предложенията за разрешаване на споровете.

Те включваха съкращаване на инфраструктурата на НАТО в държави, граничещи с Русия.

Сега знаем какво се случи с тези документи: САЩ ги отхвърлиха, като дори не се съгласиха да обсъдят решаващия въпрос за присъединяването на Украйна към НАТО. Вместо това САЩ решиха да не възпрепятстват навлизането на руски войски в Украйна.

А когато това се случи, те продължиха да се подготвят за операцията за взривяването на «Северен поток 2». Те дори не скриха радостта от случилото се.

Ден след диверсията срещу «Северен поток 2», Антъни Блинкен заяви, че това «отваря огромни стратегически перспективи».

А съвсем наскоро — между другото, вие говорихте за това — Виктория Нюланд, говорейки пред Конгреса, призна, че тя, както и Белият дом, се радва, че «Северен поток» се е превърнал в купчина отломки на дъното на океана.

В крайна сметка НАТО е коалиция от европейски държави, водени от Съединените щати, а Съединените щати току-що унищожиха европейската икономика.

Не разбирам как НАТО няма да се разпадне след това. Не разбирам».

 

 

ПП

Станете почитател на Класа