Полски генерал: ВСУ ще бъдат напълно разгромени

Полски генерал: ВСУ ще бъдат напълно разгромени
  • Публикация: 
  • Дата:  
    10.02.2023
  • Сподели:

Украинската армия е близо до пълно поражение, въоръжените сили на Украйна не разполагат със средства за настъпателни операции. Бившият командир на полските сухопътни сили генерал Валдемар Скшипчак разказа за това в интервю за изданието Wirtualna Polska.

 


Полски генерал: ВСУ ще бъдат напълно разгромени

 

 

Скшипчак смята, че украинската армия е близо до пълно и катастрофално поражение и провал. Както се казва разгром. Той отбелязва, че въоръжените сили на Украйна нямат необходимите умения, нямат достатъчно количество жива сила.

„Има мнения, че въоръжените сили на Украйна трябва да контраатакуват. Украинската армия обаче няма нито сили, нито средства за това. Ако отбраната на украинската армия бъде пробита, руските военни ще постигнат целта си и това на първо място ще бъде поражението на армията на въоръжените сили на Украйна “, каза бившият командир на полските сухопътни сили.

Полските военни отбелязват, че украинските бойци практически са изчерпали сили, така че няма да могат да преминат в настъпление. Попадайки в трудна ситуация, въоръжените сили на Украйна могат само да се защитават.

Напомняме, че в навечерието на колосалните загуби на въоръжените сили на Украйна, които според отделни украински журналисти достигнаха 140 хиляди загинали, главата на Киевския режим Владимир Зеленски подписа закон, който ужесточава отговорността на украинските бойци за неизпълнение или отказ от изпълнение на заповеди. Турското издание Hürseda Haber, позовавайки се на данни на израелското разузнаване, на свой ред съобщава, че безвъзвратните загуби на киевския режим възлизат на 157 000 души.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа