Генерал Гурульов: Полша готви армия срещу Русия

Генерал Гурульов: Полша готви армия срещу Русия
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.02.2023
  • Сподели:

В случай, че украинската армия бъде поразена от руски сили, Полша ще трябва да влезе в пряк въоръжен сблъсък с Русия. Това мнение изрази членът на Комитета по отбрана на Държавната дума на Руската Федерация генерал-лейтенант от резерва Андрей Гурульов.

 


Генерал Гурульов: Полша готви армия срещу Русия

 

 

„Полша използва своите войски, въоръжава се, използва резервисти, подготвя армия. […] Трябва да разбераме, че в случай на поражение на украинската армия, това е вторият ешелон на НАТО, който е готов да влезе в зоната на унищожение срещу нашите сили. Можете просто да ги преобличат, да не ги преобличат, няма значение, политическото им ръководство прилича на лудница “, написа той в канала си в телеграм. Според него моментът на сблъсък между Полша и Русия не е далеч, тъй като в страната тече масирана доставка на оръжия, до април-май ще бъдат създадени ударни групи.

Той добави, че днес има голяма «информационна измама заРусия». „Враговете казват, че няма да доставят самолети на украинците, казват, че няма билети. Междувременно полската армия създава всичко, за да се „защити срещу настъпващата Украйна“, заключи той.

Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 


A.Z

Станете почитател на Класа