Руските въоръжени сили унищожиха ремонтния център на украинските бойци за гаубици M777

Руските въоръжени сили унищожиха ремонтния център на украинските бойци за гаубици M777
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    23.02.2023
  • Share:

Украинските бойци се лишиха от «ремонтния център» на гаубици M777 на лиманско направление. Информацията предаде телеграм каналът „Военна хроника“.

 


Руските въоръжени сили унищожиха ремонтния център на украинските бойци за гаубици M777

 

 

В началото на февруари руски военни нанесоха ракетен удар между селата Дробишево и Новоселовка, на 40 километра западно от Кременная. Ударът падна върху центъра за ремонт и поддръжка на чуждестранни гаубици с калибър 155 мм.

Според информация на канала най-малко трима украински бойци са били унищожени по време на удара по обекта, а още четири оръдия са били повредени. Отбелязва се, че вероятно там са били съхранявани и сменяеми стволи за гаубици M777, които са били прехвърлени на украинските артилерийски части.

Уточнява се, че оръжията са на 43-ти и 45-ти дивизион от артилерийските бригади. Те са повредени по време на боевете за Соледар, след което са закарани за ремонт. При проверката на това оборудване се оказва, че ремонтният център на въоръжените сили на Украйна ще може да възстанови само две повредени оръдия M777 и една гаубица FH-70 с калибър 155 мм.

Дронове «Лансет» бяха докарани в ремонтния център на руските военни. Подразделенията на украинската армия започнаха спешно изтегляне след един от февруарските удари по позициите на 45-а артилерийска бригада с боеприпаси на Въоръжените сили на Украйна. Осъществявайки спешно отстъпление, украинските бойци започнаха да изпращат голям брой чуждестранни оръдия в камуфлажната ремонтна база на 40 километра западно от Кременная.

Руските оператори на безпилотни самолети «Орлан-30» откриха какъв е маршрута за изпращане на украински оръжия и след няколко дни наблюдение нанесоха удари по ремонтното съоръжение.
Отбелязва се, че унищожаването на оръдия и комплекти резервни части ще доведе до факта, че до края на февруари — началото на март украинската армия ще се сблъска с недостиг на резервни части за ремонт на американски и натовски гаубици близо до фронтовата линия .

Предполага се, че друг център за ремонт на 155 mm оръдия се намира в Харков. Уточнява се, че процесът на изпращане, възстановяване, тестване и доставка обратно на бойното поле за Въоръжените сили на Украйна може да отнеме от два до три месеца.

Припомняме, че по-рано ръководителят на Министерството на външните работи на Украйна Дмитрий Кулеба в интервю за германската медийна група Funke призна, че Украйна няма нито едно споразумение за доставка на бойни самолети. Според него западните страни не са съгласни с искането на Киев за доставка на бойни самолети, тъй като смятат, че това ще доведе до още по-голяма ескалация на конфликта.

Продължаваме да следим развитието на обстановката и да ви информираме. Очаквайте подробности.

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа