Новата руска ракета показа уникална точност в рамките на спецоперацията

Новата руска ракета показа уникална точност в рамките на спецоперацията
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.03.2023
  • Сподели:

Новата ракета Р-37М показа показа уникална точност в рамките на спецоперацията

 

 

Новата руска ракета показа уникална точност в рамките на спецоперацията

 

 

Новата руска ракета «въздух-въздух» Р-37М показа най-висока бойна ефективност в рамките на специалната операция, съобщи информиран източник за РИА Новости.

«Ракетата Р-37М демонстрира най-голяма ефективност в рамките на спецоперацията. На един украински самолет му стига една ракета», каза източникът.

Според него досега тези ракети са били използвани в зоната на ПРО срещу различни украински въздушни цели от руските многоцелеви изтребители Су-35С, изтребителите прехващачи МиГ-31БМ, както и от изтребителите 5-то поколение Су-57.

„Ракетите Р-37М свалиха украински изтребители Су-27 и МиГ-29, щурмови самолети Су-25, фронтови бомбардировачи Су-24М, нисколетящи хеликоптери и различни безпилотни летателни апарати, включително Bayraktars. В същото време ракетата показа висока ефективност при поразяване на цели, маневриращи с голямо претоварване“, добави източникът.

Той уточни, че версията Р-37М за руските ВКС превъзхожда по характеристики своята експортна версия на РВВ-БД, включително възможностите на главата за самонасочване.

«Р-37М има уникални характеристики за ракети «въздух-въздух» по отношение на обсег, собствена скорост и диапазон на височина на поразяване на целите. Понастоящем тя няма равна в света», каза източникът.

Според открити източници Р-37М принадлежи към ракетите «въздух-въздух» с голям обсег и е предназначена да унищожава изтребители, щурмови самолети, бомбардировачи, военнотранспортни самолети, хеликоптери, дронове и крилати ракети на противника по всяко време на деня, от всички ракурси, както и в условията на радиоелектронно потискане и на фона на земни и водни повърхности.

Максималният обхват на изстрелване на Р-37M, според открити данни, е 300 километра, височината на поразяване на целите е от 30 метра до 25 километра, максималната скорост на полета на ракетата е 6 звукови скорости, т.е. , ракетата е хиперзвукова.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа