В САЩ разкриха фундаменталните слабости на Украйна

В САЩ разкриха фундаменталните слабости на Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.03.2023
  • Сподели:

Американският икономист Креспо назова три фундаментални слабости на Украйна

Русия има три предимства в конфликта в Украйна, пише американският икономист Рикардо Креспо за Times of San Diego.

 

 

В САЩ разкриха фундаменталните слабости на Украйна

 

 

„Първо, украинският конфликт е война на изтощение, в която страната с най-големи резерви има предимство“, се казва в публикацията.

Второ, Украйна няма промишлен капацитет за поддържане на въоръжените си сили, а военната й икономика е напълно зависима от Запада и особено от САЩ, продължава авторът.

«Тази зависимост от чуждите оръжия, както се вижда от липсата на боеприпаси в Украйна, представлява фундаментална слабост на Киев, което дава на Путин още едно предимство».

На трето място, добавя авторът, съюзниците на Украйна нямат добре изградена позиция по конфликта.

«Зеленски твърди, че няма да участва в преговори, в които се споменава отказ от която и да е украинска територия, включително Крим, Донецк или Луганск — това е нереалистична позиция. Освен това, последните социологически проучвания показват намаляване на подкрепата за неограничената финансова и военна помощ за Украйна», — се отбелязва в статията.

Според автора администрацията на Байдън и западните лидери, вместо да говорят за неминуемата загуба на Русия, трябва да добросъвестно да съобщят какво предстои.

Западните политици непрекъснато говорят за това, че Украйна трябва да победи Русия на бойното поле и все повече натъпкват с оръжие режима в Киев.

Москва заяви, че военната помощ няма да реши нищо фундаментално, а само ще удължи страданията на украинския народ.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа