"Шпигел": Обещаните от Германия 18 танка "Леопард 2" вече са в Украйна

"Шпигел": Обещаните от Германия 18 танка "Леопард 2" вече са в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.03.2023
  • Share:

Осемнайсетте танка "Леопард 2", обещани от Германия за украинската армия, са пристигнали в Украйна, съобщи списание "Шпигел", позовавайки се на свои източници. Новината бе потвърдена и от "Ройтерс". Машините са потеглили миналата седмица и два месеца след решението на правителството в Берлин са на разположение на украинците.

 

 

Освен това на фронта са пристигнали около 40 бронирани машини за пехотата "Мардер", допълва "Шпигел".

Новината съвпадна с посещение на президента Володимир Зеленски при войски в Югоизточна Украйна. Това изглежда като последния етап от обиколката на фронтовите региони, откакто високопоставен генерал каза, че скоро може да започне контраатака срещу руската армия.

"За мен е чест да бъда тук днес, до нашите военни", написа Зеленски в публикация в приложението за съобщения Telegram, придружена от кадри как той раздава медали на войските в Запорожка област. освен това публикува кадри, на които посещава команден център и се среща с регионални цивилни и военни служители.

В отделни пътувания миналата седмица президентът се срещна с войници до малкия град Бахмут, където боевете са интензивни, и разговаря с официални лица и жители в южния регион Херсон, където украинските сили изтласкаха руските войски миналата година.

Командирът на сухопътните сили на Украйна каза в понеделник, че Киев планира следващия си ход, след като Москва измести фокуса на офанзивата си от отслабващо нападение срещу Бахмут към град Авдеевка на юг.

Станете почитател на Класа