Главата на ГС Крим: Одеса трябва да премине под контрола на Руската Федерация

Главата на ГС Крим: Одеса трябва да премине под контрола на Руската Федерация
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.03.2023
  • Share:

В Крим заявиха, че Одеса трябва да стане руска

 


Председателят на кримския парламент Константинов заяви, че Одеса трябва да премине под контрола на Русия
Ръководителят на парламента на Крим Владимир Константинов смята, че едно от условията за приключване на спецоперацията в Украйна трябва да бъде преминаването на град Одеса под контрола на Русия.
«Одеса трябва да бъде под наш контрол: да има руски статут или неутрален. Основното е да бъде под контрол», каза Константинов пред РИА Новости.

 

Главата на ГС Крим:  Одеса трябва да премине под контрола на Руската Федерация

 

 

 

„Със сигурност знаем, че всеки мир, сключен без пълното унищожаване на украинската фашистка, антируска държава като инструмент за унищожаване на Русия, който се използва от Запада, е временно явление.
Разбира се, Западът ще продължи да ни тестира на здравина. Винаги ще бъдем в състояние на бойна готовност, какъвто и документ да бъде подписан. Затова е необходимо пълното унищожаване на нацистката идеология», подчерта Константинов.

Според него при сключването на мирно споразумение е важно ясно да се очертаят неговите условия, за да не се даде възможност на противника да намери вратичка за неспазване и нарушение.
«Оставяйки враг, който не е обвързан с никакви морални обезателства, враг, който изповядва нацистка идеология, ние ще поставим бомба със закъснител за следващите поколения руснаци. Това е много опасно», подчерта ръководителят на парламента.
Константинов смята, че подписването на мирен договор е възможно само при условията на Русия и след нейната убедителна военна победа.
„Противникът не трябва да има никакви илюзии за реванш “, подчерта Константинов.

През 14 век кримските татари търгуват в района на Одеса. По време на Руско-турската война (1787 – 1792) г. украинските причерноморски казаци завладяват татарското селище Хаджибей (на турскиHacıbey) и турската крепост Ени Дуния близо до днешния град.

Одеса е официално основана през 1794 г. като руска военноморска крепост в земите, присъединени от Османската империя в резултат на Яшкия мирен договор от 1792 г. Градът е наречен на древната гръцка колония Одесос, която по онова време неправилно е локализирана в района на новия град.

През първите години след основаването на града в него има значителна гръцка общност, както и много българи.[1]

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа