Блинкен: Руската криза разкрива истински пукнатини в авторитета на Путин

Блинкен: Руската криза разкрива истински пукнатини в авторитета на Путин
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    26.06.2023
  • Сподели:

Кризата в Русия, включваща опит за бунт на наемници срещу Кремъл, разкри истински пукнатини във властта на президента Владимир Путин, след като той беше принуден да сключи сделка за амнистия, заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, предаде АФП, цитирана от Нова тв.

 

 

Въстанието на частната наемническа група "Вагнер" и нейния лидер Евгений Пригожин през уикенда отбеляза "пряко предизвикателство към властта на Путин. Така че това повдига дълбоки въпроси, показва истински пукнатини", каза Блинкен в интервю за CBS.

"Множество въпроси остават без отговор, сред тях и въпросът какво се случва с войниците на Пригожин. Ще останат ли в Украйна? Защото вчера видяхме нещо невероятно - как тези войски нахлуват от Украйна в Русия."

Според американския първи дипломат размириците в Русия са неин вътрешен проблем. Съединените щати ще останат фокусирани в подпомагането на Украйна и нейната армия

"Полагат се големи усилия, за да получат украинците това, от което се нуждаят, за да постигнат възможно по-големи успехи на фронта. Ще видим как ще се развият тези събития през идните седмици и месеци. Но, нека отбележа, (бунтът на "Вагнер") отклонява вниманието на руснаците и това може да помогне на украинците на бойното поле."

Станете почитател на Класа