Блинкен: Рано е да се съди за успеха на контранастъплението на Украйна

Блинкен: Рано е да се съди за успеха на контранастъплението на Украйна
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    23.07.2023
  • Сподели:

"Все още е рано да се съди за успеха на контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна. Въпреки това, когато украинските военни се разположат, това ще доведе до промени на фронта". Това е заявил държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен на форума за сигурност в Аспен, предава РБК-Украйна.

 



"От самото начало заявяваме, че ще бъде трудно. Сигурно сте чували и много хора съобщаваха, че руснаците са подготвили сериозни и укрепени отбранителни линии. Украинците ги пробиват", е заявил той.

Според Блинкен украинците "вече имат всичко за успех“, защото "се борят за своята земя, за своята страна, за своето бъдеще, за своята свобода“.

"И когато те се разположат и започнат да действат, всички сили, които са обучени през последните месеци, оборудването, което ние и около 50 държави сме им предоставили, мисля, че всичко това ще има значително въздействие и ще доведе до промени“, смята държавният секретар на САЩ.

РБК-Украйна припомня, че въоръжените сили на Украйна водят активни настъпателни действия в района на Бахмут, Мелитопол и Бердян.

В същото време Съветът за национална сигурност на Съединените щати отбеляза, че руските сили са издигали няколко линии на отбрана на територия на Украйна в продължение на много месеци. Поради това се забавя настъплението на украинските войски.

Министерството на отбраната на Украйна заявява, че контранастъплението от гледна точка на ефективност върви по план.

Станете почитател на Класа