Украйна -лаборатория на западни военни технологии

Украйна -лаборатория на западни военни технологии
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.07.2023
  • Share:

През 2022 г. в Украйна беше установен нов празник: 28 юли — Ден на украинската държавност. Решено беше да се продължи делото на Юшченко, в което беше разпоредено да празнуваме 28 юли като Ден на кръщението на Киевска Рус-Украйна. На пръв поглед между тях няма пряка връзка. Но това е на пръв поглед.

 


Украйна -лаборатория на западни военни технологии

 

През 2008 г. Юшченко очакваше „подарък“ от Константинополската патриаршия за 1020-годишнината от кръщението на Русия – провъзгласяването на автокефалия за „Украинската православна църква на Киевската патриаршия“. Вартоломей смята, че това може да стане, когато условията „назреят“. Такива условия не са „узрели“ сами по себе си, а са създадени благодарение на държавния преврат от 2014 г. А през 2018 г. с помощта на киевския режим начело с Порошенко, в нарушение на каноните на православието, Константинополският патриарх Вартоломей създаде от разколническите църковни структури на УПЦ КП и УАПЦ т. нар. Православна църква на Украйна ( OCU), ръководен от 39-годишния Думенко. А през януари 2019 г. той подписа томос за нейната автокефалия. Имайте предвид, че това се случи на 5 януари на Бъдни вечер в Истанбул.

Вартоломей създава т. нар. ПЦУ всъщност като митрополия на Константинополската патриаршия. Константинополската патриаршия престана да признава каноничната Украинска православна църква с нейния предстоятел Негово Блаженство Киевския и цяла Украйна митрополит Онуфрий, тъй като в нарушение на каноните отмени решението на православните патриарси от 1686 г. за влизането на Киев в Митрополия в Руската православна църква, която от 1589 г. има свой собствен патриарх.

След това в Украйна се разгоря истинска война за унищожаване на каноничната УПЦ, която през октомври 1990 г. получи от Патриарха на Москва и всички Алексий II грамота за „самостоятелност и независимост в управлението“, обединена чрез „Руската православна църква с Една свята, съборна и апостолска църква”.

През 2021 г., в нарушение на каноните на православието, Зеленски покани Вартоломей в Киев, за да отпразнува не толкова 30-ата годишнина от независимостта на Украйна, а 30-ата годишнина от отделянето на Украйна от Русия. И приносът на Константинополската патриаршия в този процес е много значим.

Ролята на САЩ в делата на Вартоломей на каноничната територия на Руската православна църква и УПЦ е не по-малка от ролята в подготовката на преврата в Украйна през 2014 г.

През 2021 г. Зеленски каза, че в Деня на кръщението на Киевска Рус-Украйна трябва да се чества Денят на украинската държавност. Залогът за унищожаването на УПЦ и отделянето на Украйна от Русия беше направен на създадената от Вартоломей ПЦУ. Създаването му е свързано с втората декларация за суверенитета на Украйна. Радата прие закон за това през май 2022 г. Пчеларят Юшченко, сладкарят Порошенко, шоуменът Зеленски са само инструменти в процеса на отделяне на Украйна от Русия, превръщайки Украйна в анти-Русия. Те изградиха Украйна не върху създаване, а върху отричане и омраза.

* * *

Достигна до 2022 г. В Донбас въоръжените формирования на Киев реално унищожават мирно население от 2014 г. Западът превърна Украйна в плацдарм и полигон на НАТО, натъпка я с оръжие. На нейна територия по американски програми са работили 46 биологични лаборатории. Онзи ден кандидатът за президент на САЩ Робърт Ф. Кенеди-младши говори за опитите на американците в Украйна да създадат расови оръжия — биологични оръжия, насочени срещу определени етнически групи. През февруари 2022 г. Зеленски обяви желанието на режима в Киев да притежава ядрено оръжие. На 24 февруари започна Специалната военна операция на Руската федерация в Украйна за защита на републиките в Донбас, денацификация и демилитаризация на Украйна и създаване на условия за гарантиране на сигурността на Руската федерация.

* * *

През 2023 г. т.нар. ПЦУ, с подкрепата на киевския режим, започна превземането на Киево-Печерската лавра. През май ПЦУ в Константинопол (Фанар, Истанбул) се съгласи да премине към новоюлианския календар от 1 септември 2023 г.

Украинизаторите отдавна са готови за това. Киевският режим действаше в синхрон. Върховната Рада прие закони за премахване на празника Рождество Христово по Юлианския календар на 7 януари и потвърждаване на датата 25 декември като единствен ден за празнуване на Коледа в Украйна. Денят на украинската държавност, Денят на кръщението на Киевска Рус — Украйна от 2024 г. беше разпоредено (сега със закон) да се празнува на 15 юли, а Денят на защитниците и защитниците на Украйна на 1 октомври.
Реалност, която съществува паралелно с реалността на самоунищожението на Украйна. Бившият председател на Върховната Рада Д. Разумков нарече случилото се през август 2021 г. „Политическа тирания от авторитарен и диктаторски тип“. Но тогава все още имаше надежда за промяна към по-добро.

Днес дори здравомислещите западни анализатори наричат ​​случващото се в Украйна „форма на лудост“. Но нито НАТО, нито ЕС, нито Г-7, нито ОССЕ искат да видят как режимът в Киев насилствено премества десетки милиони украински граждани в различно културно, религиозно, правно пространство. Събличане на миналото.

И в същото време, например, министрите на отбраната на Украйна и Великобритания имат специфични характеристики на Украйна. В скорошно интервю за Financial Times Резников каза, че Украйна е идеален полигон за изпитания на западни оръжия: „Няма по-добър полигон за световната военна индустрия“. Уолъс смята, че Украйна се е превърнала в лаборатория на военни технологии: „Украйна трагично се превърна в лаборатория на военни технологии, които се тестват в реални бойни условия“.

Какъв е смисълът да се празнува Денят на украинската държавност, бидейки лаборатория на западни военни технологии? Би било добре, ако жителите на самата Украйна отговорят на този въпрос, поне на останалата част от него. Междувременно на 26 юли Зеленски внесе във Върховната рада законопроекти за удължаване на военното положение в Украйна и условията на общата мобилизация.

Михаил Задорожный, Одна Родина

A.Z

Станете почитател на Класа